Deputatul Buican și „premierul” Cîţu, niște mari MINCINOȘI. Legătura rutieră între Tigveni și Râmnicu Vâlcea va rămâne... la două benzi

duminică, 17 octombrie 2021

 

Taman cu două zile înainte de congresul PNL, premierul Florin Cîţu, alături de deputatul Cristian Buican, anunța trimufalist, în cadrul unei vizite în județul nostru, că legătura rutieră dintre viitoarea autostradă Sibiu-Pitești (pe la Tigveni) și Râmnicu Vâlcea va fi realizată la nivel de drum expres. Numai că s-a dovedit că totul a fost doar un „balon electoral”, menit să-i crească popularitatea lui Florin Cîţu în perspectiva congresului PNL.

Iată că între timp a trecut o lună de la acele declarații și CNAIR (responsabilă de proiect) sau Ministerul Transporturilor nu au anunțat nimic oficial de modificiare a studiului de fezabiliate și nici nu vor anunța nimic pentru că, în prezent, se află în derulare licitații pentru execuția de proiecte și studii de fezabilitate între Tigveni și Râmnicu Vâlcea la nivel... de două benzi și nimic altceva!

Singura comunicare oficială a CNAIR a fost la data de 31.08.2021, când a anunțat că a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractelor de servicii: Elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții  pentru „DN 73c, km 44+800 – km 55+000, Curtea de Argeș – Tigveni” (lot 1); Elaborare studiu de fezabilitate pentru „Reabilitare/ modernizare DN 73c, km 55+000 – km 68+000, Tigveni - municipiul Râmnicu Vâlcea” (lot 2). Până la termenul limită de depunere pentru cele două loturi au depus oferte următorii agenți economici: asocierea SC Eurocerad International SRL – Geostud SRL; Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL; SPC Elite Consulting SRL; Total Road SRL. Cele două contracte de servicii au următoarele obiective: proiectarea unui traseu nou între DN 73C și Nodul Rutier Tigveni de pe autostrada Sibiu - Pitești; consolidarea și refacerea sectorului de drum național DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (km 44+800 - km 55+000); reabilitarea infrastructurii existente, respectiv drumul național DN 73C între localitatea Tigveni (km 55+000) si localitatea Aldești (km 68+000), inclusiv amenajarea intersecției dintre DN 7 și DN 73C, având în vedere traficul generat de deschiderea circulației pe secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești și realizarea legăturii dintre municipiul Râmnicu Vâlcea și autostrada Sibiu-Pitești. Valoarea estimată a contractului este de 6.024.908,49 RON din care: lot 1:  2.099.145,93 lei fără TVA, lot 2:  3.925.762,56 lei fără TVA. Durata contractului este de 11 luni pentru Lotul 1 și 14 luni pentru Lotul 2. Comisia de evaluare analizează ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

La data de 23 septembrie, deputatul Buican a spus: „Am primit asigurări, atât de la domnul prim-ministru cât şi de la domnul ministru de Finanţe că proiectele pe care noi le considerăm importante pentru dezvoltarea Olteniei, vor fi finanţate”. La rândul său premierul Cîțu declara: „Proiectele sunt de mult pe masa decidenţilor, dar niciodată n-au primit atenţie. De fapt, unele dintre proiecte au fost ala un moment dat importante, apoi au fost schimbate. Astăzi am abordat câteva proiecte importante. În primul rând este vorba despre Tigveni - Râmnicu Vâlcea - acest drum a fost drum expres, după aceea a fost modificat. Eu sunt astăzi aici să vă spun că Tigveni - Râmnicu Vâlcea va fi drum expres! Aşa cum acest drum a fost unul expres în variantele iniţiale, va reveni în aceeaşi formă. Şi va avea şi finanţare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe