De ce să chemi meșter, când poți să înveți meserie acasă?

marți, 5 octombrie 2021

 

Este oarecum logic că dacă ai probleme cu electricitatea sau cu instalația, atunci cel mai bine chemi un meseriaș pentru a-ți rezolva problemele. Dar trebuie să știi că nu este nimic rău în a știi câteva tehnici de reparații, pentru a te scuti de timp, dar mai ales de bani. Dacă ți se înfundă țevile de la chiuvetă destul de des, atunci vei plăti o sumă considerabilă de bani de fiecare dată când chemi un instalator. Dacă ai probleme cu becurile și nu funcționează lumina, poate vei ajunge să stai chiar și două zile fără electricitate până ajunge un meseriaș. Și stii foarte bine că în era tehnologiei, unde joburile se desfășoară în mare parte în home-office, electricitatea este oxigen. 

Un bărbat adevărat ar trebui să învețe de mic, împreună cu tatăl său, drumul către folosirea instrumentelor de reparat. Dacă încă nu te-ai apucat, iată care sunt primii pași pentru a învăța meserie acasă. 

Cum poți să devii meseriaș acasă:

  • Învață toate uneltele

Primul pas este să înveți uneltele de meserie. Nu poți să înveți să faci lucrări în casă dacă nu știi cu ce trebuie să lucrezi. Cel mai bine este să cauți pe internet și nu în cărți mai vechi. De ce? Pentru că și uneltele de reparat casa s-au modernizat, acum se găsesc instrumente mult mai facile și adaptate secolului XXI. De exemplu, o unealtă de nelipsit din cutia de reparații este șurubelnița electrică care este perfectă pentru asamblarea unui mobilier. Alte unelte care nu au voie să lipsească din cutia ta magică:

  • Șurubelnițe simple;
  • Ciocănel;
  • Fierăstrău;
  • Clește;
  • Cheie;
  • Clichet;
  • Sârme.

 

  • Începe cu pași mici

Știi cum se spune, orice lucru nou se începe cu „baby steps”, adică pași de bebeluși. Faptul că ai învățat care sunt uneltele și la ce folosesc, nu înseamnă că știi să te descurci cu ele. Un prim pas foarte bun este să începi să faci reparații minuscule în propria ta casă, dar fără să te rănești. De exemplu: poți începe cu ușile. Clanțele, mai ales de pe ușile mai vechi, au permanentă nevoie de reparație. 

Ține minte, înainte să faci orice reparație, trebuie să ai grijă și la calitatea uneltelor tale. Pentru repararea unei uși, vei avea nevoie de o șurubelniță sau poate chiar de mai multe, depinde de tipul de ușă. Găsești seturi de șurubelnițe de calitate pe sculeaz.ro în diferite variante, modele și la prețuri foarte accesibile.  

  • Arată că poți

Începe să faci voluntariat. Sună-ți prietenii sau familia și întreabă-i dacă au nevoie de mici reparații prin casă. Evident, fără niciun cost, pentru că la început contează să aduni experiență în reparații și după aceea poți să vezi cum evoluezi. Sau mai există posibilitatea să fii ucenicul unui meseriaș sau un antreprenor care deține o firmă de construcții. Există foarte multe organizații care ar accepta să formeze noi meseriași fără să ceară nimic în schimb. 

Nu trebuie să faci o carieră din asta, dar cine știe, poate o să-ți placă așa de mult, încât ai putea să-ți folosești abilitățile pentru a face bani în plus în timpul liber. Trebuie să știi că teoretic pentru asta, ar trebui să deții un certificat, astfel o să lucrezi fără niciun cost. 

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe