Criză majoră! Spitalele suspendă internările și operațiile pentru 30 de zile. Care sunt excepțiile

marți, 5 octombrie 2021

Seful DSU, Raed Arafat, a anuntat luni seara ca spitalele publice suspenda, pentru 30 de zile, internarile si operatiile care nu sunt urgente. Motivul adoptarii acestei decizii il reprezinta explozia numarului de infectari cu coronavirus.

„Cifrele continua sa creasca, aproape avem o cifra dubla fata de lunea trecuta. Nu vedem inca o tendinta de plafonare sau de scadere. Din acest motiv, dupa discutii cu cei de la Ministerul Sanatatii, suntem nevoiti sa emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unitatilor sanitare publice cu paturi dispun masuri pentru suspendarea internarilor pentru interventii chirurgicale si pentru alte tratamente si investigatii care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat dupa sedinta de Guvern, potrivit money.ro

Arafat a precizat ca „prevederile nu se aplica urgentelor, femeilor insarcinate care necesita controale obligatorii, pacientilor cu afectiuni oncologice cronice sau care necesita proceduri de dializa”.

Masurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a mentionat ca medicul respectiv va argumenta in foaia de observatie care este motivatia medicala ce impune necesitatea internarii pacientilor.

„Adica, fiecare caz este analizat de medicul care trateaza cazul respectiv si decide daca poate fi reprogramat, poate fi amanat sau daca trebuie neaparat sa fie tratat in aceasta perioada in unitatea respectiva”, a precizat el.

Totodata, managerii unitatilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil catre structurile care trateaza pacientii COVID.

Incidenta cazurilor de COVID, cumulata la 14 zile, este mai mare sau egala cu 3 la mia de locuitori in 185 de orase si 991 de comune, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategica.

Dintre cele 185 de orase, 50 au o incidenta peste 6 la mia de locuitori.

Cele mai mari incidente se inregistreaza in:

* Bragadiru (Ilfov) – 14,12
* Videle (Teleorman) – 12,11
* Popesti-Leordeni (Ilfov) – 12,08
* Voluntari (Ilfov) – 11,84
* Magurele (Ilfov) – 11,82
* Slanic (Prahova) – 11,09
* Otopeni (Ilfov) – 10,67
* Timisoara (Timis) – 10,59
* Horezu (Valcea) – 9,88
* Bucuresti – 9,64
* Lipova (Arad) – 9,02

De asemenea, dintre cele 991 de sate si comune, 264 au o incidenta egala sau mai mare cu 6 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe