Consiliul Judetean Valcea finanteaza PRIMUL album de prezentare a judetului Valcea in romana si engleza!

vineri, 1 octombrie 2021

Cu mare bucurie anuntam ca Asociatia Rebedit a castigat concursul de proiecte privitoare la promovarea potentialului turistic al judetului Valcea. PRIMUL album de prezentare a judetului Valcea in romana si engleza, denumit: 100 de motive pentru care Valcea este cel mai frumos judet din Romania! - va primi o finantare nerambursabila de la bugetul propriu al Consiliului Judetean Valcea, in valoare de 40.000 lei. Cofinantarea proprie in acest proiect va fi de 8.000 lei.

Asociatia Rebedit si-a luat angajamentul sa finalizeze proiectul la inceputul lunii noiembrie 2021.

În judeţul Vâlcea se află trei dintre cele mai importante staţiuni balneare din ţară – Băile Olăneşti, Călimăneşti şi Băile Govora, dar şi unele dintre cele mai vechi şi vizitate mănăstiri româneşti, între care Mânăstirea Horezu (aflată în patrimoniul UNESCO), Mânăstirea Cozia, Mânăstirea Frăsinei sau Mânăstirea Govora (locul unde s-a tipărit prima culegere de legi în limba română – pravila de la Govora). De asemenea, judeţul este cunoscut în toată lumea pentru ceramica de Horezu, meşteşugul olarilor din această zonă fiind inclus în patrimoniul imaterial al lumii în 2012. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Vâlcea poate să fie considerat cel mai frumos judeţ din România.

Impreună cu colaboratorii nostri, vom identifica alte zeci de motive care se vor regasi în albumul UNICAT full color de inalta tinuta calitativa! Va fi o munca nu tocmai usoara, dar incantatoare prin rezultatul minunat: prima lucrare in romana si engleza de prezentare a celui mai frumos judet din Romania: VALCEA!

Vâlcea reprezintă prin ochii călătorilor o oază de pace și liniște, păduri dense, pajiști alpine și domenii viticole importante, sunt semnele distinctive ale acestei destinații care este traversată de unul din cele mai importante râuri din România, Oltul.

Pentru a vă oferi o imagine ce definește Vâlcea ca fiind cel mai frumos județ din România putem evidenția patrimoniul turistic ce utilizează pe deplin bogăția naturii dar și tradițiile vii care sunt prezentate la festivaluri și evenimente culturale. Împreună creează un sentiment de apartenență, identitate și spirit comunitar.

Albumul – despre care spunem ca va fi o veritabila carte de vizita a judetului Valcea – va fi distribuit autoritatilor locale si judetene, dar, cel mai important: va ajunge la toate ambasadele importante din Romania, dar si la marile reprezentante ale tarii noastre din strainatate! Lucrarea va fi trimisa si la marile centre de informare turistica din tara si strainatate.

Vor avea loc si mai multe lansari de carte, urmand sa anuntam publicul interesat cu datele exacte de organizare.

 

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe