Ana Loredana Predescu: Sistemul de învățământ din România nu este nici ONG, nici proiect pe fonduri europene

miercuri, 20 octombrie 2021
⚠️ Am studiat CV-ul doamnei Corina Atanasiu, ministrul propus pentru Educație și sunt sigură că dumneaei este un profesionist în domeniul său, însă am fost confuză întrucât nu știam dacă trebuie să adresez o întrebare legată de fonduri europene sau o întrebare legată de învățământ, având în vedere că dumneaei nu a predat nici măcar o ora la catedră.
⚠️ Sistemul de învățământ din România nu este nici ONG, nici proiect pe fonduri europene.
✅ La audierea doamnei Corina Atanasiu, am adresat trei întrebări:
1️⃣ Pentru programul de guvernare pune accentul pe digitalizarea educației prin PNRR, se vorbește despre echipamente IT, laboratoare IT, chiar se folosește sintagma „cadru didactic competent digital”.
În condițiile în care 836 de școli au toaleta în curte, 1 din 3 sate nu au conexiune la internet și 68% din elevii din mediul rural merg la școală pe jos, am întrebat cum se poate realiza această digitalizare?
2️⃣ Anul 2021 a marcat cele mai slabe rezultate ale examenului de titularizare din ultimii 5 ani. Am întrebat-o pe doamna Atanasiu dacă cunoaște aceste statistici și cum vede această situație pentru că nu putem cere de la profesorii și învățătorilor care au luat, de exemplu, nota 5 la examenul de titularizare să meargă la catedră și să pregătească elevi de nota 10.
3️⃣ La cea de-a treia întrebare am făcut referire la prima condiție care trebuie îndeplinită pentru reducerea abandonului școlar, respectiv, aducerea elevilor la școală. Astfel, am solicitat punctul de vedere cu privire la problematica gratuității elevilor care nu se pot școlariza în localitățile de domiciliu.
❌ Nu am primit răspuns la această întrebare!
Deputat Ana Loredana Predescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe