Accident pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea. Doi oameni au fost scoşi cu descarcerarea dintr-o maşină care s-a făcut praf într-o coliziune cu un TIR

duminică, 10 octombrie 2021

Un accident rutier a avut loc sâmbătă dimineaţă pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea. Un TIR a ajuns cu semiremorca pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus.

Accidentul a avut loc în comuna Morăreşti, judeţul Argeş. "Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş, s-a stabilit că un bărbat de 52 de ani, din comuna Mărgău, judeţul Cluj, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă - TIR, din direcţia Piteşti spre Rm. Vâlcea, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, posibil pe fondul neadaptării vitezei în coborâre, în curbă deosebit de periculoasă la dreapta şi în condiţii de carosabil umed, ar fi pătruns cu semiremorca pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sensul opus, condus de un bărbat de 52 de ani, din Rm. Vâlcea", precizează IPJ Argeş.   Două victime au rămas blocate în interiorul autoturismului. Pentru extragerea lor a fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare. "Un bărbat de 23 de ani (din Rm. Vâlcea), pasager, a fost preluat de echipajul SMURD, iar şoferul a fost preluat de către un echipaj al SAJ. Ambii pacienţi sunt conştienţi, dar cu multiple traumatisme. Au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite", precizează ISU Argeş. Pasagerii maşinii au fost scoşi prin descarcerare. Foto: ISU Argeş Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

În autoturism se aflau doi oameni. "Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. Luaţi în considerare condiţiile meteo, fiind posibilă întâlnirea unor porţiuni de drum umede sau cu nisip adus de apă. Respectaţi limitele de viteză, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă sau a limita consecinţele unui eventual eveniment rutier, şi nu bruscaţi volanul sau frâna, pentru a evita acvaplanarea sau derapajul", mai precizează IPJ Argeş. Totodată, poliţiştii le recomandă pietonilor să se deplaseze pe trotuar sau pe cât posibil pe marginea părţii carosabile, iar traversarea să o facă prin locurile permise, doar după ce s-au asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă: "De asemenea, având în vedere condiţiile meteo specifice, la traversarea drumului recomandăm să nu vă obturaţi câmpul vizual cu articole vestimentare voluminoase, astfel încât să puteţi observa traficul, în special la traversarea drumului".

Citeste mai mult: adev.ro/r0p4fo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe