40% dintre românii care locuiesc la oraș și-au renovat casa în 2021. Trucuri simple pentru amenajări interioare de succes

miercuri, 13 octombrie 2021

 

A(casă) nu reprezintă doar un loc. Este și un sentiment. Ce poate să fie mai plăcut decât să te întorci acasă, după o lungă zi de muncă și să te cuibărești bine pe canapeaua din living, cu o pătură pufoasă pe tine și o cană de ceai fierbinte în mâini? Locuința ar trebui să fie o personificare a ființei tale și să-ți descrie personalitatea și unicitatea. Încă de la începutul pandemiei, mulți români au lucrat de acasă, iar până acum, nimic nu s-a schimbat pentru ei din punctul acesta de vedere.

Între timp, mulți au realizat că mediul în care se află, le dictează starea de spirit și deci, productivitatea, așa că s-au apucat de renovări. Dacă și pe tine te bate gândul să-ți reamenajezi locuința, dar nu știi cum și de unde să începi, citește rândurile de mai jos.

Iată cele mai practice trucuri pentru amenajări interioare de succes

  • Nu supraaglomera încăperile

Stilul clasic și cel minimalist sunt des întâlnite în amenajări. Deși caracteristicile ambelor stiluri diferă enorm, acestea îmbie la grandoare și noblețe. Nu ai cum să dai greș cu ele, dar evită să introduci elemente din alte stiluri arhitecturale care nu vor face altceva decât să încarce inutil locuința. Alege piese de mobilier, articole textile și corpuri de iluminat în ton cu stilul ales. De asemenea, atenția la finisaje își spune cuvântul. Alege vopsea cu aspect de beton pentru suprafețe mai puțin voluminoase, dar care estetic fac diferența într-o încăpere. Pe site-ul novacolor-romania.ro găsești inspirație cât curprinde și un univers unic de culori și texturi inovatoare.

  • Cât mai multe plante

Plantele nu doar bucură sufletele, ci și oferă „adâncime‟ și personalitate oricărui spațiu. Acestea acordă prospețime unui colț banal sau unei camere care reflectă stilul industrial, vinovat pentru o ușoară duritate. O plantă trezește la viață orice loc și cu puțină imaginație, poți așeza florile în diferite ghivece de pământ, marmură, borcane de zidărie sau terarii, în funcție de aspectul pe care dorești să îl creezi. 

  • Tablouri mici, dar cu efect

Uneori, un tablou prea mare poate copleși spațiul. Optează pentru o colecție de tablouri mai mici, dar care pot fi aranjate în grupuri. Un truc interesant este să agăți tablouri de mici dimensiuni într-un aranjament estetic, chiar dacă aparțin unor stiluri diferite. Introdu un element de legătură pentru un aspect cât de cât coeziv. Comandă același tip de rame sau dispune tablourile, în așa fel încât, să iasă în evidență o anumită culoare.

  • Accesorizează

Sentimentul de intimitate este necesar în orice locuință. Accesoriile sunt un truc simplu pe care dacă îl folosești, vei reuși să oferi mai multă personalitate casei. Utilizează tablouri pe care le-ai pictat chiar tu, oglinzi de diferite dimensiuni și folosește rafturi de perete. Acestea din urmă sunt practice și în același timp, funcționează ca un fel de fundaluri care scot în evidență unicitatea casei. Adaugă cuverturi de pat și pături de diferite dimensiuni, texturi și nuanțe pentru a sublinia atmosfera unei sufragerii confortabile sau a unui dormitor special gândit pentru somn și relaxare. Poze cu familia, prietenii sau animăluțul de companie iubit nu ar trebui să lipsească de pe mobilă, și cum toamna este în toi, adaugă și câteva lumânări parfumate.

Cu toate astea, amenajarea locuinței necesită timp. Nu te pripi și nu acționa impulsiv. Ia înțelept decizii și asigură-te că te-ai informat suficient înainte de a hotărâ schimbările pe care le vei face în casă. De altfel, conform unui studiu recent cei mai preocupați de renovarea casei sunt Milenialii cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani. Tu te numeri printre ei? 

 

Sursă foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe