Unitățile de învățământ din orașul Horezu intra in sistem de predare online

sâmbătă, 25 septembrie 2021

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, potrivit Hotărârii nr. 61 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, aprobată în ședință extraordinară, astăzi, 24 septembrie 2021, unitățile de învățământ din orașul Horezu, unde rata de incidență a trecut de pragul de 6 cazuri noi de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori, vor funcționa, de luni, 27 septembrie, după scenariul 2.

Acesta presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, în timp ce cursurile pentru ceilalți elevi se vor desfășura în sistem online.

Tot astăzi, membrii CJSU Vâlcea au aprobat, prin Hotărârea nr. 60, și aplicarea măsurilor prevăzute în H.G. nr. 932/09.09.2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru gestionarea pandemiei de Coronavirus (SARS-CoV-2) în localitățile din județ în care rata de incidență cumulată din ultimele două săptămâni este peste pragurile de 2, 3, 4 și 6 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Aceste măsuri se vor aplica începând de mâine, 25 septembrie, ora 00:00.

Precizăm că, la momentul actual, în județul Vâlcea sunt 12 localități cu incidență mai mare de 2 și mai mică de 3/1.000 de locuitori (Păușești Otăsău, Vlădești, Malaia, Slătioara, Măldărești, Roșiile, Dăești, Tomșani, Făurești, Diculești, Șușani și Mihăești), 4 localități cu incidență între 3 și 4/1.000 de locuitori (Vaideeni, Ghioroiu, Costești și Pietrari), două localități cu încidențe între 4 și 6 cazuri noi /1.000 de locuitori (Stroești – 4,23 și Băile Govora – 5,55), în timp ce localitatea Horezu are o incidență de 6,23.

Vă reamintim, de asemenea, că prin Hotărârea nr. 58 a CJSU Vâlcea, începând cu data de 23 septembrie a.c. a fost reintrodusă obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din toate localitățile din județ în care incidența este mai mare de 3 cazuri noi la mia de locuitori.

Hotărârile CJSU Vâlcea de astăzi pot fi consultate pe site-ul ISU Vâlcea: http://www.isuvl.ro/03.%20Interventie/CJSU/Hotarari%20CJSU.html.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe