Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022

joi, 16 septembrie 2021

București, 16 septembrie 2021. Consiliul de Administrație Chimcomplex anunță astăzi că a stabilit împreună cu Tivadar Runtag tranziția acestuia de pe poziția de CEO Chimcomplex pe o poziție nouă în cadrul grupului.

Tivadar Runtag își va înceta mandatul de director general al Chimcomplex începând cu mijlocul lunii martie 2022. Acesta urmează apoi să preia în cadrul grupului de companii Chimcomplex o nouă poziție de coordonare a proiectelor și investițiilor în eficiență energetică și reciclare, respectiv reducerea amprentei ecologice.

În numele întregului consiliu de administrație, vreau să-i mulțumesc domnului Tivadar Runtag pentru conducerea sa într-o perioadă istorică de transformare. Am convenit cu acesta să planificăm predarea până la mijlocul lunii martie 2022. Grupul de companii Chimcomplex este într-o puternică dezvoltare, dar privește cu deosebită atenție și tratează cu mare responsabilitate tranziția către o industrie verde. Abilitățile și experiența domnului Runtag sunt în sinergie pentru a coordona această nouă direcție. Consiliul este încrezător că Chimcomplex este pe drumul cel bun. Rezistența și puterea dovedite în special în timpul pandemiei, combinate cu profit continuu și generarea de numerar oferă o bază solidă pentru viitor.", a declarat Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație.

 

Tivadar Runtag: „De la preluarea mandatului de CEO Chimcomplex, principalul meu interes a fost dezvoltarea durabilă - să adaugăm valoare resurselor naturale ale României și să reducem amprenta de carbon. La început a trebuit să abordăm problemele urgente; să integrăm fluxul de producție al celor două platforme din Borzești și Râmnicu Vâlcea, să îmbunătățim rezultatele financiare ale companiei și să înfruntăm „noua realitate” declanșată de Covid-19. Am reușit această schimbare cu succes. Avem la dispoziție o echipă de conducere executivă competentă și un consiliu de administrație care o susține. Astfel că eu voi avea ocazia să mă ocup mai puțin de managementul operativ și să mă concentrez asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra grupul Chimcomplex în economia circulară europeană, pentru a crea valoare mai mare și a reduce amprenta ecologică. Am început deja să investim în eficiență energetică și reciclare, dar mai este un drum lung de parcurs. Va fi o călătorie frumoasă și aștept cu nerăbdare să o fac ca parte din aceste proiecte.”

default

default

 

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), este cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Pentru a doua jumătate a anului 2021, compania estimează consolidarea rezultatelor pozitive de la 30 iunie 2021 și continuarea implementării strategiei agreate.

 

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 6 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de Euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe