Sparle si soparle, 30.09.2021

miercuri, 29 septembrie 2021
  • De la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea, Silviu Radu (actualul director al regiei) a încasat anul trecut suma totală de peste 1 miliard de lei vechi din postura de inginer, în timp ce soția lui a ridicat „doar” 900 milioane de lei vechi din salariile de profesor de la Liceul „Căpitan Pleșoianu” din Râmnicu Vâlcea. Potrivit declarației de avere, proaspătul boss al RAJDP Vâlcea, Silviu Radu, nu deține terenuri, plasamente financiare, tablouri sau bijuterii, ci doar un autoturism Volkswagen Tiguan din 2016 și un apartament în Râmnicu Vâlcea cumpărat în anul 1998.

 

  • În ședința de miercuri, Guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantităţi de produse, în valoare de 68.320 lei, exclusiv transportul, necesare desfăşurării măsurilor de intervenţie operativă pentru protecţia populaţiei afectate de urmările distructive ale alunecărilor de teren de pe raza satului Cherăști, comuna Roșiile, județul Vâlcea. Transportul produselor până la locul de destinaţie indicat de Instituţia Prefectului - Judeţul Vâlcea se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Pe perioada desfăşurării acţiunilor de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate, cantitatea de combustibil necesară se scoate din stocurile rezervelor de stat, la valorile specificaţiilor tehnice ale produsului aflat pe stoc şi poate fi diminuată în funcţie de posibilităţile tehnologice de încărcăre la capacitatea maximă a cisternelor de transport.

 

  • La aproape doi ani de la intrarea în stand-by a fabricii de sodă calcinată, SC Ciech Soda România SA anunță oficial că trebuie luate urgent deciziile necesare pentru concretizarea cu succes a proiectului centralei în cogenerare, în caz contrar pierzându-se nu numai o componentă importantă a forței economice a regiunii, ci și șansa de a avea o nouă sursă de energie eficientă și cu emisii reduse pentru regiune și pentru România. Compania ar fi în etapa finală de obținere a autorizațiilor necesare pentru începerea construirii unei termocentrale în cogenerare de înaltă eficiență, împreună cu un partener, în incinta fabricii de sodă calcinată din Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe