Sparle si soparle, 13.09.2021

luni, 13 septembrie 2021
  • Curtea de Conturi: Nivelul veniturilor salariale lunare ale administratorului public al Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Mihăilă, nu au fost corect stabilite și acordate, depășind nivelul indemnizației lunare a funcției de vicepreședinte al consiliului județean în perioada 2019-2020 până la data efectuării auditului, fiind constatat un prejudiciu în sumă totală de 80 milioane de lei vechi și reprezintă veniturile salariale stabilite și plătite eronat din bugetul local al consiliului județean. Totuși, Curtea de Conturi arată că s-a recuperat integral prejudiciul stabilit la valoarea de 80 milioane de lei vechi, reprezentând venituri salariale stabilite și plătite eronat din bugetul local al consiliului județean în anii 2019 și 2020, până la data efectuării misiunii de audit, inclusiv accesoriile aferente datorate la data plății.

 

  • Vineri, în Monitorul Oficial al Românei a fost publicată Hotărârea de Guvern privind eliberarea lui Robert Achim din funcţia de subprefect al judeţului Vâlcea. În prezent, echipa de conducere de la Prefectura Vâlcea este compusă exclusiv din liberali: prefect Sebastian Fârtat, subprefect Victor Stănculescu și secretar general Ion Bîzîc. La data de 4 martie 2021, Robert Achim a depus jurământul, după ce a fost numit în această funcție prin Hotărârea de Guvern nr. 278/2021. În perioada 2007-2009, fostul subprefect Achim (USR-PLUS) a fost consilier la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, iar apoi timp de 11 ani a deținut funcția de consilier juridic în mediul privat.

 

  • Comentarii savuroase pe pagina de facebook a viceprimarului Virgil Pîrvulescu: „Nea Virgile, nu tu ai fost cel care a ridicat în slăvi pe Gheorghiu, care și-a utilizat influența pentru a-ți pune în posturi cheie, diferiți apropiați. Doar ca să te susțină împotriva lui Gutău! Acum, ți-a tras-o și este un lucru bun, Gutau încă odată a arătat oamenilor că el se gândește la râmniceni. Nu ca tine la propriile interese dar și cele ale partidului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe