Senatorul PSD, Bogdan Matei: Ministrul Campeanu si numirile politice - Directorii de scolii de la USR vor pleca si ei acasa!

luni, 13 septembrie 2021

 

Cîmpeanu și numirile politice!

L-am văzut astăzi pe domnul ministru Cîmpeanu alături de domnul președinte Iohannis la începerea noului an școlar. După terminarea discursurilor despre proiectul inexistent “România educată”, sigur ministrul Cîmpeanu i-a prezentat președintelui situația numirilor politice în funcțiile de conducere din învațământul preuniversitar.

Ce se încearcă prin ordonanța dată de Guvern , eliminarea calitații de membru din Corpul experților în management educațional. De ce ? Pentru a putea aplica programul “România educata” este nevoie doar de membrii PNL la conducerea școlilor!

Cei de la USR VOR PLECA ȘI EI ACASĂ! AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CAND TE GRABEȘTI LA SEMNAT ADEZIUNI!

Ordonanța a ajuns și la Senat și a intrat în circuitul de avizare pe comisii de specialitate. Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din 07 septembrie 2021 a dat AVIZ NEGATIV!

MULTUMESC COLEGILOR!

Prezentarea politizării:

3. La articolul 257, dupa alineatul (1) se introduce un alineat, alin (1^), cu urmatorul cuprins: „(1^) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), se pot inscrie la concursul national pentru ocuparea functiei de director/director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care indeplinesc urmatoarele conditii: a) au diploma de licenta sau atestat de echivalare in conditiile art. 149 alin. (3); b) au cel putin cinci ani vechime in invatamant.”

5. La articolul 260, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin (1^), cu urmatorul cuprins: „(1^) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), se pot inscrie la concursul national pentru ocuparea functiei de conducere din inspectoratele scolare si de director al casei corpului didactic si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care indeplinesc urmatoarele conditii:

a) au diploma de licenta;
b) au titlul de doctor sau gradul didactic I

6. La articolul 261, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2^), cu urmatorul cuprins: „(2^) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), se pot inscrie la concursul pentru ocuparea functiilor de indrumare si de control din inspectoratele scolare si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care au diploma de licenta si gradul didactic I sau II.”

Aviz comisie:

Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2021 pentru modificarea şi completarea Legii educaţjei naţionale nr.1/2011

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, prin adresa nr. L291/2021 din data de 07.07.2021, a fost sesizată, în vederea întocmirii avizului, cu Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernuluj nr.41/2021 pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011.

În şedinţa din 07.09.2021, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a hotărât, cu majoritatea voturilor senatorilor prezenţi, să adopte un AVIZ NEGATIV.

Presedinte comisie, Senator Matei Constantin Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe