Primarul Gheorghe Gîngu: “Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni și îi asigur pe cetățeni că îmi voi duce mandatul la capăt”

miercuri, 8 septembrie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma apariției în spațiul public a unor informații denigratoarea la adresa mea, aș dori să fac următoarele precizări:

  • În luna septembrie 2020, Prefectura Vâlcea a emis un ordin de încetare a mandatului meu de primar (mandatul 2017-2020) înainte de termen, ca urmare a faptului că mi-am depus candidatura la alegerile locale sub sigla PNL. După cum știți, în mandatul trecut am candidat din partea PSD. Eu am atacat în instanță Ordinul Prefectului 441/28.09.2020 și am solicitat anularea lui. Tribunalul Vâlcea a hotărât însă să respingă acțiunea mea ca fiind inadmisibilă, decizia fiind cu drept de recurs.
    În același timp, instanța mi-a admis solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea articolului 160, alin. 1, lit. H, alin. 2 și alin. 7-10 din O.U.G. nr 57/2019. Mai explicit, consider că prevederile legislative invocate în Ordinul Prefectului de încetare a mandatului meu trecut sunt neconstituționale.
  • Decizia instanței de respingere a acțiunii mele NU afectează în niciun fel mandatul actual, câștigat la alegerile locale din anul 2020. Mandatul 2020 – 2024 a fost validat de Tribunalul Vâlcea. Sunt primarul de drept al comunei Bujoreni și îi asigur pe cetățeni că îmi voi duce mandatul la capăt.

Rămân consecvent ideii de dreptate și justiție!

 

Gheorghe GÎNGU,
Primarul comunei Bujoreni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe