Prefectura Valcea: Masuri pentru a preveni apariția unor situații de urgență specifice sezonului rece

duminică, 12 septembrie 2021

 

La inițiativa prefectului Sebastian Fârtat, joi, 9 septembrie, la sediului Instituției Prefectului, a avut loc o întâlnire de lucru cu instițuțiile și societățile cu competențe în pregătirea pentru iarnă a rețelelor de drumuri naționale și județene, a căilor ferate, a serviciilor de utilități publice, medicale de urgență și comunicații, precum și a altor obiective de infrastructură tehnico-edilitară din județ.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanții Consiliului Județean, CET GOVORA, RAJDP, Salvamont, Secției de Drumuri Naționale Vâlcea, Serviciului de Ambulanță, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliție Județean, S.G.A., Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Complexului C.F. – Secția L3, Apavil S.A., Distrigaz SUD, Distribuție Oltenia SA, Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”, precum și reprezentanți ai primăriilor Horezu, Călimănești și Băile Olănești. Ultimele două primării au fost invitate la această ședință ca urmare a anunțului făcut de CET Govora potrivit căruia, începând cu 1 iunie a transferat sistemul de termoficare din Călimănești administrației publice locale, iar de la 1 octombrie nu va mai exploata nici sistemul de termoficare din Băile Olănești, care va fi, de asemenea, preluat de administrația publică locală.

Scopul acestei întâlniri a fost analizarea măsurilor pe care le au în vedere aceste instituții și societăți în perioada de iarnă, pentru a preveni apariția unor situații de urgență specifice sezonului rece.

Potrivit informărilor prezentate, la ora actuală, pregătirile pentru iarnă în Vâlcea sunt în grafic și nu sunt probleme majore nici în ceea ce privește asigurarea agentului termic în localitățile care au încă sisteme centralizate de încălzire și nici în ceea ce privește stocurile de materiale antiderapante necesare atât pe drumurile județene, cât și pe drumurile naționale. Drumarii vâlceni au dat asigurări că au pregătite și utilajele de intervenție în caz de căderi masive de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite și ambulanțele SAJ și cele SMURD, iar în perioada următoare vor fi  realizate și listele cu persoanele vulnerabile din județ.

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea le-a solicitat tuturor reprezentanților instituțiilor și societăților participante la întâlnire să înștiințeze Prefectura din timp de orice situație care ar putea crea probleme majore cetățenilor, punându-le totodată în vedere să analizeze și Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece propus de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea și care urmează să fie votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență până la sfârșitul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe