Loredana Predescu: Testarea elevilor cu teste non-invazive este cea mai potrivită soluție pentru prevenirea răspândirii virusului în școli

duminică, 5 septembrie 2021

 

Testarea elevilor cu teste antigen non-invazive este cea mai potrivită soluție pentru prevenirea răspândirii virusului în școli și, implicit, pentru continuarea orelor școlare cu prezență fizică atât pentru vaccinați cât și pentru cei nevaccinați.

Am văzut Ordinul comun nesemnat al miniștrilor Educației și Sănătății și nu pot să nu remarc gradul de complexitate al măsurilor și abordarea absurdă în ceea ce privește testarea elevilor: la un singur caz de infectare, 14 zile toți elevii din acea clasă trec la învățământul online (excepție cei vaccinați și cei care au trecut prin boală), acești elevi vor fi testați abia din ziua opt și în funcție de rezultat vor putea să revină pe băncile școlii.

Să nu uităm că și cei vaccinați pot răspândi virusul. Acest Ordin comun va provoca confuzie în rândul cadrelor didactice, în rândul elevilor și al părinților. Elevii vor face un „du-te vino”, ba la școală, ba acasă în online. La fel și părinții cu serviciul lor fiind puși mare parte dintre ei în situația de a nu avea cu cine lăsa copiii acasă.

Cert este că acest an școlar, din păcate, va fi la fel de dificil ca și cel trecut, iar Ministerul și Guvernul au datoria de a găsi echilibrul între prevenție și facilitarea accesului la educație.

Repet ceea ce am spus și la început, o soluție este să testăm frecvent elevii cu teste antigen non-invazive, pe bază de salivă, În felul acesta vom evita încurcături, vom identifica cazurile de infectare pe care le putem izola, în timp ce cursurile școlare pot continua atât pentru cei vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați.

Nu este cazul să ne batem din nou joc de proprii nostri copii și de educația lor, nu ne putem permite incă un an școlar compromis!

 

Deputat Ana Loredana Predescu

 

241019073_321606236401170_1073476555965869813_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe