Încasări record de 122 milioane de euro și un profit de 17 milioane de euro realizate anul trecut de compania VEL PITAR

miercuri, 22 septembrie 2021

 

Conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor, SC Vel Pitar SA a înregistrat anul trecut venituri totale de circa 600 milioane de lei (122 milioane de euro), o cifră de afaceri de 556 milioane de lei şi un profit de 84,4 milioane de lei (17 milioane de euro). SC Vel Pitar SA a avut anul trecut sub 2.150 de salariaţi, un obiect de activitate „Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”, iar capitalul social subscris şi vărsat era de 840.000 lei. La data de 31 decembrie 2020, SC Vel Pitar SA înregistra un nivel al datoriilor totale de circa 86 milioane de lei și active imobilizate de 201 milioane de lei. În comparație, SC Vel Pitar SA a realizat în 2019 venituri totale de circa 521 milioane de lei, afaceri de 509 milioane de lei şi un profit de 50,2 milioane de lei.

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie şi morărit şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi produse de patiserie. Povestea grupului a început în momentul în care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), a achiziţionat două mari companii de morărit şi panificaţie. În anul 2001, s-a format actuala SC Vel Pitar SA, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul social este stabilit la Râmnicu Vâlcea. Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - SC Vel Pitar SA, morăritul - SC Şapte Spice SA şi retailul - SC VP Magassin SA. Aceste activităţi s-au dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel încât acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom.

Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă în domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează în mod direct veniturile obţinute. Produsele Vel Pitar ajung la locaţiile de desfacere, fie prin sistemul propriu de distribuţie, fie prin intermediul partenerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe