Furturi de apă și racorduri ilegale depistate de Apavil la Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Nicolae Bălcescu și Horezu 

sâmbătă, 18 septembrie 2021

Având în vedere că în ultima perioadă Apavil S.A a înregistrat pierderi de apă generate de avarii și furturi, operatorul regional al serviciilor de apă și de canalizare a demarat o campanie de eliminare a pierderilor de apă din sistemul public.

APAVIL SA prin Serviciul Control Clienţi – structură organizatorică în coordonarea Directorului Comercial, a desfășurat în luna august acțiuni specifice de verificare şi control a clienţilor societăţii în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare,  de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea etc.

În urma acțiunilor de verificare a clienților efectuate în Drăgășani, Nicolae Bălcescu, Horezu și Rm. Vâlcea au fost depistați:

– 7 clienți cu branșamente frauduloase. S-a luat măsura eliminării branșmentelor frauduloase și sistarea furnizării alimentării cu apă până la achitarea prejudiciului si intrarea în legalitate;

– 3 utilizatori cu branșamente clandestine. S-a luat măsura blindării branșamentelor identificate, achitarea prejudiciului și dispunerea intrării în legalitate (obținere aviz ethnic, încheiere contract de furnizare cu apă, după caz);

– 3 utilizatori cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în rețeaua de canalizare;

– 3 clienți cu racorduri de canalizare nedeclarate, care deversau în rețeaua publică de canalizare fără a deține contract cu societatea pentru acest serviciu;

– O pompă stradală necontorizată care a fost dezafectată;

Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea srviciilor comunitare pentru utilități publice (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46, alin. 1: „ Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă.” De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului – cadru privind contorizarea apei și a aenergiei termice la populație, instituții publice și agenți economici, facturându-se 120 mc/lunar (consum pompă cu jet continuu cf. Normativului), aplicate pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării.

Acțiunile de verificare vor continua în toată aria de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase de apă care conduc la reducerea debitului de apă și îngreunează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.

Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă și racordări ilegale la rețeaua de canalizare, facem un apel la locuitorii județului să anunțe reprezentanții Apavil S.A prin sesizarea oricărei situații care pare suspectă, la sediul societății din str. Carol I nr. 3-5, dispeceratul Apavil S.A – 0250820010/ 0350802160 sau pe adresa de e-mail [email protected].

COMPARTIMENTUL COMUNICARE, MASS-MEDIA AL SOCIETĂȚII APAVIL SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe