Cecilia Vaduva: Sprijin de 185 de milioane de euro pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

vineri, 3 septembrie 2021

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat startul semnării contractelor din cadrul Programul Operațional Capital Uman „Viitor pentru tinerii NEETs” în valoare totală de peste 185 de milioane de euro. Dintre cele 99 de proiecte câștigătoare, 12 au fost semnate la minister, urmând ca restul să fie semnate în zilele următoare.

Datorită celor 99 de contracte câștigătoare aproape 60 de mii de tineri NEETs („Not in Employment, Education or Training”), șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani, vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor, astfel încât să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii pentru care este o mare cerere pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă. Pe lângă aceasta, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

La eveniment au participat secretarii de stat MIPE Csilla Hegedüs, Corina Atanasiu, Catalina Badoiu, Cristian Roman, secretarul general MIPE Nicușor Ciocănea și secretarul general adjunct Văduva Cecilia, Directorul general al Autorității de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, Daniel Popa și directorul general adjunct Dorina Zota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe