AVANTAJELE UTILIZĂRII SERVICIULUI SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV)

miercuri, 15 septembrie 2021

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea recomandă contribuabililor vâlceni să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual (SPV), pentru o comunicare facilă şi eficientă cu unităţile fiscale.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, care oferă acces gratuit la noutăţi legislative, prin intermediul Buletinului informativ fiscal, solicitarea şi primirea cazierului fiscal,  programarea online etc.

În vederea înregistrării în SPV, se accesează site-ul www.anaf.ro, secţiunea SPV SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL/ Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual şi se completează un formular web securizat.

Persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator şi parolă, contul fiind aprobat atât online, cât şi la sediu. Avantajele utilizării SPV sunt: depunerea unor formulare; transmiterea solicitărilor de informaţii/documente; efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale direct cu cardul bancar; primirea deciziilor de impunere şi a altor acte administrative fiscale; programarea online.

Persoanele juridice se înrolează în SPV doar în baza unui certificat digital calificat, înregistrat în sistemul informatic al ANAF prin depunerea formularului 150. Beneficiile serviciului constau în: accesarea electronică a extraselor de cont pentru conturile deschise la Trezorerie; solicitarea şi primirea fişei pe plătitor; primirea de acte administrative fiscale; transmiterea solicitărilor de asistenţă în domeniul fiscal.

Totodată, reamintim prevederile punctului 10 din OG nr. 11/2021 potrivit căruia, începând cu 1 martie 2022, contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, sunt obligaţi să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau orice alte documente  prin mijloace electronice de transmitere la distanţă în condiţiile art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanţelor/A.N.A.F.

În situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vine în sprijinul facilitării îndeplinirii obligaţiilor fiscale, oferind o serie de servicii accesibile pe site-ul instituţiei, www.anaf.ro.

Pentru a beneficia de îndrumare şi asistenţă cu caracter general, în domeniul fiscal, se poate apela Call-Center-ul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60.

 

Biroul comunicare şi servicii interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe