|luni, noiembrie 28, 2022
  • Follow Us!

ACȚIUNE ECOLOGIZARE LET’S DO IT, LA VÂLCEA. S-AU STRÂNS 14 TONE DE GUNOI! 

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Let-s-do-it-Vlcea-2021-2
 

Peste 2000 de voluntari din Vâlcea au participat la acțiunea de curățenie organizată sâmbătă, 18 septembrie 2021, de Lets Do It România, reprezentați la Vâlcea de asociația Zâmbete Colorate. La nivelul județului, s-au strâns 14 tone de gunoaie. Din 2018, parteneri fideli ai acțiunii au fost Direcția Silvică Vâlcea, Primăria Râmnicu Vâlcea, Piețe Prest și Fundația Orpheus. Anul acesta, s-au alăturat acțiunii Instituția Prefectului Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și Antena 3 Vâlcea.

Direcția Silvică Vâlcea a participat la acțiunea de curățenie din tot județul cu 235 de persoane, angajați în cadrul instituției.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, au răspuns prezent la acțiune 360 de voluntari, care au strâns 2,3 tone de gunoaie.

”Aș vrea să mulțumesc Asociației Zâmbete Colorate pentru implicare. Este o acțiune care mie îmi place foarte mult, felicit toate instituțiile care s-au implicat în această acțiune și dacă vom face astfel de acțiuni cât mai des, cu siguranță, Râmnicu Vâlcea își va păstra locul de cel mai curat oraș din România. Am venit la această acțiune, împreună cu soția, pentru că, pe lângă curățenie, astfel de evenimente reprezintă și modalități de socializare”, a spus primarul Mircia Gutău.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Let-s-do-it-Vlcea-2021-1-.jpeg

Consiliul Județean Vâlcea și instituțiile subordonate au participat în număr mare, peste 80 de voluntari!

“Județul Vâlcea are ținuturi de o frumusețe aparte, dar și oameni muncitori, cu spirit civic, care se implică, în diferite acțiuni de ecologizare, pentru ca județul nostru să fie unul curat.

Întotdeauna este loc de mai bine, iar inițiativa Asociației „Let’s Do It România” de a organiza, în fiecare an, proiectul „Ziua Națională a Curățeniei”, este una binevenită, menită să le reamintească cetățenilor că natura trebuie protejată, iar județul trebuie păstrat curat.

Stă în puterea noastră, a fiecăruia, să avem un județ cât mai curat, iar prin acțiunea de sâmbătă toți colegii mei au demonstrat că își doresc acest lucru”, a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliului Județean Vâlcea.

Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fîrtat, a participat la acțiune alături de angajați ai Prefecturii, dar și de la instituțiile deconcentrate.

”Păstrarea curățeniei în comunitate tine de educație și este primul pas pentru respectarea reciprocă a membrilor comunității.

Scopul nostru este de a promova un comportament ecologic care sa ajute la schimbarea atitudinii societății fata de mediul înconjurator pentru care suntem responsabili cu toții!

Vreau să mulțumesc tututor pe această cale: autorităților publice locale, școlilor, instituțiilor și oamenilor care s-au implicat în această acțiune de ecologizare a zonelor cu deșeuri abandonate din întreg județul”, susține prefectul de Vâlcea.

Leave a Response