Staţiuni ideale pentru un sejur exotic la plajă

vineri, 13 august 2021

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3xUnaShh5SQ

Ai amânat suficient acea vacanţă binemeritată şi vrei să rezervi deja biletele pentru un sejur de neuitat într-o staţiune deosebită? Există, cu siguranţă, destinaţii pe gustul tău în întreaga lume, însă noi le-am ales pentru tine pe cele care merită cu adevărat 5 stele în opinia oricărui turist care apreciază farmecul aparte al unei insule exotice:

Zanzibar, Tanzania

Arhipelagul Zanzibar te ispiteşte de îndată ce păşeşti pe plajă, cu o apa limpede, de un albastru turcoaz hipnotic, a Oceanului Indian și cu dune de nisip alb și fin, de joasa adancime. Acest paradis presărat cu vegetație tropicală şi deconectat de civilizaţie te îmbie să fredonezi ritmuri locale în timp ce porţi bijuterii din frunze de palmier, să savurezi apă de cocos direct de la sursă şi să te delectezi în tihnă cu fructe exotice în bătaia soarelui puternic.

Pentru cei aventuroşi, o sesiune de scufundări în zona recifelor de corali de pe coasta de vest a arhipelagului se dovedeşte o experienţă remarcabilă, printre corali, stele de mare şi alţi peşti exotici.

Pentru a înţelege cu adevărat această regiune, înainte de a rezerva un zbor din Bucureşti către Zanzibar, trebuie să înţelegi ce înseamnă Pole-Pole. Tradusă drept “încet-încet”, această expresie descrie cel mai bine sentimentul transmis de localnici şi atmosfera care te învăluie de îndată ce ai ajuns aici. Timpul curge altfel în Zanzibar şi te învaţă cu adevărat ce înseamnă relaxarea. Uiţi efectiv de griji şi te laşi animat de spectacolul tihnit naturii.

Palawan, Filipine

Arhipelagul Palawan a fost clasificat drept una dintre cele mai frumoase regiuni exotice din lume în repetate rânduri şi reprezintă una dintre cele mai complexe destinaţii turistice asiatice, cu patru zone principale de interes: El Nido, Puerto Princesa, Coron şi San Vincente.

Fie că eşti împătimit al scufundărilor, al pescuitului sau pur şi simplu preferi să stai la plajă sau să organizezi drumeţii, Palawan este staţiunea ideală pentru un sejur incredibil.

Dincolo de nisipul alb si apele limpezi, impunătoarele stânci de calcar au un efect impresionant asupra turiştilor ajunşi pentru prima oară în Palawan, regiune compusă din peste 1700 de insule. Pentru cei care vor să viziteze diferite atracţii turistice perioada ideală pentru a programa o vacanță este între lunile  noiembrie şi mai, însă dacă vrei mai degrabă să te bucuri de plajă şi să explorezi insulele, se recomandă să alegi un sejur în martie sau aprilie, lunile cu temperaturile cele mai ridicate.

Insulele Cook, Pacificul de Sud

Cele 15 insule ale acestui stat liber asociat cu Noua Zeelandă sunt o destinaţia ideală pentru cei care îşi doresc o atmosferă relaxată şi libertatea de a alterna zilele petrecute savurând un cocktail pe plajă cu zile pline de aventuri acvatice solicitante.

Regiunea are o climă tropicală cu temperaturi plăcute pe tot parcursul anului, aşa că te poţi bucura oricând de sesiuni de snorkeling, croaziere şi tururi ale lagunei, bonefishing, cazare în bungalouri sau, cum le numesc localnicii, hoteluri înalte cât un palmier, şi câte şi mai câte experienţe captivante.

St. Lucia,  Caraibe

Destinaţie exotică de excepţie, insula St. Lucia oferă turiştilor un spectacol vizual extraordinar, graţie pădurilor tropicale, izvoarelor sulfuroase şi celor două conuri vulcanice situate pe coasta de sud-est a insulei, dar şi prin numărul impresionant de specii rare de păsări tropicale.

Dincolo de plajele vulcanice, insula St. Lucia oferă turiştilor numeroase alte atracţii: cascade, mici sate de pescari, munţi vulcanici luxurianţi şi recife de corali. Aşadar, este o regiune ideală atât pentru amatorii de drumeţii,  aventuri cu tiroliana sau căţărări, cât şi pentru cei care înclină mai degrabă către activităţi precum scufundări sau croaziere.

Încă mai stai pe gânduri? Ce spui de un parc de aventură în care poţi descoperi mai multe despre cultura şi istoria acestei insule? Plantațiile de cacao, manioc și cacao te așteaptă în Morne Courbaril Historical Adventure Park, unde poți descoperi cum sunt cultivate și procesate aceste ingrediente pentru a căpăta forma pe care o cunoști deja.

Dacă ai pus ochii deja pe una dintre insulele exotice prezentate, singurul lucru care îţi rămâne de făcut este să îţi rezervi biletele de avion, să optezi pentru o unitate de cazare în inima regiunii care ţi-a captat atenţia şi să laşi acasă grijile cotidiene, fiindcă la destinaţie te aşteaptă o experienţă incredibilă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe