În primul semestru din acest an, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat peste 1000 de înmatriculări de firme noi, cu 63% mai mult faţă de anul trecut

joi, 26 august 2021

 

Oficiul Registrului Comerţului (ONRC) de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul primelor 6 luni din acest an, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.090 de înmatriculări de firme noi, cu 63% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2020. Din cele 1090 firme nou înfiinţate, 710 erau SRL-uri, 142 erau Întreprinderi Individuale (II), 209 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 28 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. Numai în luna iunie 2021, au fost 179 de înmatriculări de firme noi la nivelul județului Vâlcea.

La nivel național, numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice a crescut în primul semestru din 2021 cu 62,55% comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 79.734, din care 53.844 sunt societăți cu răspundere limitată (SRL), conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. Începând cu luna aprilie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă  nr. 111/2020: persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali; sunt exceptate de la obligaţia depunerii declaraţiei privind beneficiarul real regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat; declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale; dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe