|joi, septembrie 23, 2021
  • Follow Us!

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti au aprobat contractarea unor credite de 60 mil. euro de la CEC Bank şi 30 mil. euro de la Alpha Bank pentru refinanţarea unor împrumuturi de la bănci străine pentru capital de lucru şi investiţii 

4stefan-vuza-chimcomplex-1

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti au aprobat contractarea unor credite de 60 mil. euro de la CEC Bank şi 30 mil. euro de la Alpha Bank pentru refinanţarea unor împrumuturi de la bănci străine pentru capital de lucru şi investiţii – anunta zf.ro

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti, care deţine şi combinatul chimic Oltchim, au aprobat contractarea unor credite  în valoare totală de 90 mil. de euro pentru refinanţarea unor împrumuturi luate acum câţiva ani, pentru capital de lucru şi investiţii.

Chimcomplex este deţinută de antreprenorul român Ştefan Vuza care în momentul în care a cumpărat Oltchim Râmnicul Valcea a contractat împrumuturi externe de la VTB Bank Europe şi Argentum Netherlands/Credit Suisse International.

CEC Bank va acorda 60 mil. de euro, iar Alpha Bank 30 mil. de euro.

Acţiunile Chimcomplex sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşi înregistrând o creştere de 6 ori în acest an datorită rezultatelor financiare foarte bune care au permis şi rambursare anticipată a unor împrumuturi.

Vineri, acţiunile Chimcomplex au crescut cu 3,39% fiind cotate la 12,2 lei. La acest preţ valoarea companiei 2,952 miliarde de lei.

Ştefan Vuza, prin compania lui de investiţie deţine 85,3% din companie, iar statul deţine 8,9%.

Leave a Response