Valceanul Eugen Vătășescu, cel mai în vârstă antrenor de tenis din România, prezent la Tennis Summer Camp 2021

luni, 5 iulie 2021

Cel mai în vârstă antrenor de tenis, Eugen Vătășescu, va împlini în luna octombrie 101 ani, a fost prezent la Tennis Summer Camp 2021.

Acesta a schimbat impresii și a depănat amintiri alături de cei care au asistat la eveniment, printre care George Cosac și alți foști jucători de-a lungul timpului, inclusiv cu Ion Țiriac.

Printre cei cu care şi-a intersectat racheta de-a lungul timpului pe terenul se sport se numără şi prim-miniştrii Petru Groza şi Ioan Gheorghe Maurer, sau sportivii Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Eugen Vătășescu, cel mai în vârstă antrenor de tenis din România, prezent la Tennis Summer Camp 2021 | SPECIAL

În 2012, Vătăşescu primea din partea Federaţiei Române de Tenis un premiu pentru întreaga carieră de opt decenii dedicată tenisului: de la copil de mingi, la jucător şi antrenor.

A început să joace tenis la vârsta de 6 ani, la Craiova, în spatele blocului. La începutul activităţii ca sportiv, el a fost încadrat ca ”Strângător de mingi” pe terenul situat în Parcul Bibescu din Craiova. S-a mutat la Rm. Vâlcea din 1952, iar împreună cu regretatul profesor emerit Marin Trincă a amenajat primul teren de tenis de câmp cu zgură neagră lângă fostul ştrand din Zăvoiul vâlcean.

Scăpat cu viaţă în cel de-Al Doilea Război Mondial, după ce o torpilă rusească a lovit submarinul în care se afla, Eugen Vătăşescu şi-a dedicat apoi întreaga viaţa sportului, fiind totodată cel mai longeviv antrenor de tenis din România.

Tennis Summer Camp 2021, eveniment cu sute de copii prezenți

Fundația Olimpică Română a organizat azi la Complexul Sportiv Ion Țiriac un eveniment legat de lansarea programului gratuit Tennis Summer Camp 2021, dedicat copiilor cu vârste cuprinse intre 4 si 7 ani. N-au lipsit de la această lansare Ion Țiriac și Ilie Năstase.

„Îl avem pe colegul ăsta mai tînăr al lui Năstase care are 100 de ani, la Vîlcea sunt 4 terenuri, La Brașov 6 sau 10. Dar nu avem centre regionale. Terminăm cu pandemia asta să putem face selecții”a recunoscut Ion Țiriac la sesiunea de declarații pentru presă. (prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe