Starea de alertă a fost prelungită. Care sunt noile măsuri de relaxare adoptate de Guvern

joi, 8 iulie 2021

Guvernul a aprobat o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă, a anunţat, joi, prim-ministrul Florin Cîţu.

″În şedinţa de Guvern de astăzi, am aprobat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care se propun prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie, precum şi măsurile de prevenire şi control aplicate în contextul epidemiologic actual.

“Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, a informat CNSU - potrivit stirileprotv.ro

Alte măsuri de relaxare prevăzute sunt: eliminarea limitei de șase persoane la o masă la terasă, reducerea suprafeței destinate fiecărei persoane de la patru metri la doi metri, creșterea la 1000 a numărului de spectatori la activități culturale în aer liber.

”În acest moment varianta Delta este în creștere ca și preponderență nu numai în România. Din fericire, încă suntem într-o situație controlată, dar bineînțeles, prin mobilitatea și ieșirea din țară si este posibil să fie în perioada următoare din ce în ce mai mult creștere pe linia variantei Delta. Măsurile care se iau sunt condiționate de incidență. Dacă crește din nou incidența vom reveni la acele măsuri. Pentru data de 1 august nu vă pot spune ce măsuri se vor lua, dar rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție. Este posibil să fie o creștere sau o creștere controlabilă. Depinde de noi și de respectarea regulilor minime. Relaxările care s-au făcut sunt limitate”, a spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe