Prelungește viața șemineului tău aplicând aceste reguli simple, dar extrem de eficiente

miercuri, 7 iulie 2021

 

Bucuria unui șemineu care arde magic în casă, oferind tuturor căldura focului pe lemne în nopțile reci de iarnă sau toamnă târzie, nu depinde doar de calitatea acestuia sau de suma de bani investită într-un astfel de dispozitiv termic alternativ. Secretul pentru seminee care să te țină o viață, în primul rând, stă în grija pe care i-o porți, mentenanța riguroasă și curățarea periodică, mai ales că, vorbim totuși despre o soluție pe combustibil fosil.

În sensul acesta, meșterii sibieni de la PEFOC cu cele peste două decenii de experiență în comercializarea și montajul profesional al soluțiilor de încălzire alternativă de pe piața din România, ne recomandă să respectăm câteva reguli simple, dar extrem de eficiente pentru ca șemineul, soba sau centrala noastră pe lemne, să depășească cu brio testul timpului și să funcționeze în parametri optimi. Acestea îți vor garanta, atât eficiența și rezistența în timp, cât și o exploatare în deplină siguranță pentru căminul tău și a membrilor familiei tale.

După montajul șemineului ai grijă la persoanele care vor avea acces la acesta

Experții de la Pefoc, ne-au mărturisit că cele mai multe probleme apar la casele nou construite, aflate în etapa de finalizare, din cauza muncitorilor care vor încerca să încălzească locuința cu resturile rezultate din construcții, supra-încărcând de cele mai multe ori camera de ardere.

Acest obicei poate fi extrem de dăunător unui șemineu și din nefericire, se întâmplă mai des decât ne imaginăm. În această situație, cel mai potrivit ar fi să protejați șemineul sau chiar să interziceți folosirea acestuia, oferind alternative pentru încălzirea temporară a casei precum un reșou, un incalzitor gaz sau alte dispozitive de încălzire, electrice sau pe gaz.

Atenție la tipul combustibilului folosit în șemineu 

Alimentarea unui focar de șemineu cu rășinoase, deșeuri sau resturi de scânduri, nu face altceva decât să producă o temperatură mare pe termen scurt, ceea ce contribuie la deteriorarea șamotei, albirea sticlei, deformarea ușii, a opritorului de lemne sau al altor componente și facilitează depunerea excesivă de reziduuri la nivelul coșului de fum. Evitați acest obicei nociv și folosiți doar lemne de esență tare, ce prezintă o umiditate sub pragul de 20%. Lemnul de încărcare trebuie să fie sub formă de buștean de fag, stejar sau carpen. Este interzisă alimentarea șemineelor cu lemne tratate cu solvenți (lac, vopsea, uleiuri) sau care conțin corpuri străine (cuie, balamale, capse etc).

Verificați și curățați periodic coșul de fum

Având în vedere normele generale de prevenție și apărare împotriva incendiilor, pentru toți cei care dețin un șemineu pe lemne, este obligatoriu ca cel puțin o dată pe an sau de câte ori este nevoie, să asigure verificarea și curățarea coșului de fum. În același timp trebuie să acordați atenție și canalului de evacuare sau la focar, procedură care este de preferat să se efectueze numai cu ajutorul personalului calificat sau al coșarului profesionist.

Acestea sunt doar câteva recomandări simple, dar pe care, dacă le respectăm cu seriozitate, ne vor ajuta să conservăm pe termen lung și în condiții optime de funcționare, o investiție destul de costisitoare. Nerespectarea lor va conduce în timp la probleme destul de serioase, dar dacă apelați la serviciile profesioniștilor de la Pefoc.ro toate aceste temeri se vor risipi, lăsându-te pe tine, dar și pe urmașii tăi, să vă bucurați de un șemineu care va funcționa la fel de bine ca în prima zi!

Între timp, catalogul meșterilor sibieni este plin cu reduceri de prețuri de extrasezon la aproape toate dispozitivele termice, începând de la șemineele clasice pe lemne, pe gaz sau peleți, sobe rustice sau moderne și până la modele inedite de bol de foc, dispozitive potrivite pentru decorul și atmosfera magică de afară, în grădina casei tale sau pe terasa unui restaurant, în compania plăcută a familiei sau a prietenilor dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe