Evaluarea nationala: Rezultatele finale clasează Valcea pe locul 10, la nivel național. Anul acesta doar 2 candidati au primit media 10

duminică, 4 iulie 2021

Comunicat de presă

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate după soluționarea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 - 25 iunie 2021).

În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților din județul Vâlcea, cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 78,8% (1635 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală 10: de la 1 la 2. Rezultatele finale clasează elevii noștri pe un onorabil loc 10, la nivel național.

La proba de Limba și literatura română,1808 de candidați (86,4%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 5 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1438 de candidați (69,3%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 24 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 465 de contestații (11,2% din totalul elevilor), 292 la Limba și literatura română și 173 la Matematică. Din cele 465 de contestații depuse la nivelul județului Vâlcea, pentru 336 dintre ele nota primită în urma reevaluării a fost mărită (242 la Limba și literatura română și 94 la Matematică). Pentru 87 de lucrări nota în urma contestației a scăzut (42 de lucări Limba și literatura română și 45 la Matematica).

Rata de participare a fost de 94,2% la Limba și literatura română: 2078 de candidați prezenți și de 94% la Matematică: 2074 (dintr-un total de 2207 de absolvenți înscriși la ambele discipline). Nu au existat situații de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă, în județul Vâlcea.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici). În județul Vâlcea nu avem candidați înscriși în etapa speciala.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

Un raport detaliat privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a este disponibil aici. (link edu.ro)

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe