DIICOT, percheziții la domiciliile a 300 de suspecți. Gruparea infracțională, coordonata de la Valcea, a prejudiciat România și Spania cu peste 7 milioane de euro

miercuri, 21 iulie 2021

Percheziții de amploare desfășurate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), miercuri dimineață, în București și alte cinci județe.

Cele 17 percheziții – la care participă și reprezentanții împreună cu IGPF şi IGPR – vizează 300 de suspecți care făceau parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în ”fraude informatice, înşelăciune şi spălare de bani” - anunta gandul.ro

Imediat după ce sumele de bani erau încasate, banii erau transferaţi în alte conturi, controlate de grupare. Ulterior, erau extrase prin intermediul unor ”săgeți”.

Procuroii DIICOT desfășoară cercetări și pentru spălare de bani, sumele de bani care au fost rulate prin acest ”mecanism de spălare” fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

Fraude informatice de milioane de euro. Banii, ”spălați” prin conturi din Ungaria, Spania și Polonia

Procurorii DIICOT au reușit să destructureze și o grupare care se specializase în fraude informatice, obținând milioane de euro. Banii erau ”splați” prin conturi bancare din Spania, Polonia și Ungaria.

Grupul infracțional a fost constituit în luna august a anului 2020, în județul Vâlcea. Cel puțin 16 membri au deschis conturi bancare în străinătate – cu acte de identitate străine falsificate – pe care le-au pus la dispoziţia celor care comiteau fraudele informatice.

”Membrii grupului au deschis un număr de cel puţin 200 conturi bancare pe teritoriul Ungariei, prin utilizarea unor acte de identitate străine, falsificate. Totodată, au folosit alte 100 de conturi bancare deschise în Spania, Polonia, Germania, Olanda şi alte ţări, prin intermediul cărora au fost transferate şi ulterior retrase sume ce se ridică la cel puţin 2 milioane euro, provenite din comiterea de infracțiuni de fraudă informatică”, a anunțat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe