Deputatul PSD Eugen Neata a depus o nouă inițiativă legislativă în Parlamentul României

duminică, 4 iulie 2021
Am depus o nouă inițiativă legislativă în Parlamentul României.
Marți, 29.06.2021, am depus spre dezbatere și adoptare, în procedură de urgență, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 526 /2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România».
Este o mai veche preocupare a mea, dar la fel sunt și ambițiile antreprenorilor de a dezvolta turismul în condiții normale de dezvoltare.
În fapt, există foarte multe prevederi legale care stau în calea planurilor de dezvoltare a capacităților de cazare și de divertisment în zona stațiunilor montane. Mai toate se găsesc în Codul silvic care, sub motivul protejării fondului forestier, impune condiții care blochează și cele mai mărunte intenții publice sau private de a dezvolta și moderniza stațiuni montane în România. Am mai spus aici, dar voi relua până se înțelege, în ce se oprește inițiativa privată în turismul montan din România. Ba în suprafețele minuscule acceptate de lege pentru a fi trecute din fondul forestier în cel construibil, ba în imposibilități cum este aceasta a compensării suprafețelor prin împădurirea unor terenuri … inexistente. Vă ofer prilejul de a vedea aceste mărunte dar importante imposibilități citind expunerea de motive la inițiativa legislativă, anexată în imaginile care urmează.
Am mai spus și cu alte ocazii, voi publica aici cu prioritate aberațiile și ciudățeniile legislative pe care suntem nevoiți să le corectăm și să le completăm pentru a înlesni accesul celor îndrăzneți la mari investiții în turism.
Noi, în județul Vâlcea, suntem foarte interesați de fluidizarea legislației care s-a poticnit în fricile unuia și ale altuia și țin pe loc mari idei de investiții, cum este stațiunea montană de la Obârșia Lotrului. Știți foarte bine la ce mă refer pentru că urcați dimineața la schi și sunteți nevoiți să plecați înainte de căderea nopții către casă din lipsă de locuri de cazare și de divertisment. Ca să poată unii dormi liniștiți sub păturica lor că nu pică frunza din copaci fără voia lor de vătafi.
Inițiativa mea legislativă, depusă ieri la Camera Deputaților din Parlamentul României, poate lecui de frică pe cei care stau în calea dezvoltării firești a economiei românești, pozând în mari apărători ai avuției naționale.
Eugen Neata, deputat PSD de Valcea
209666900_4464607973572915_2899074908741883084_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe