10 lucruri fascinante pe care trebuie sa le afli despre fondatorul CRC – Chimcomplex – Ștefan Vuza

joi, 15 iulie 2021

10 lucruri fascinante pe care trebuie sa le afli despre fondatorul CRC – Chimcomplex – Ștefan Vuza

 

  1. Ștefan Vuza este unul din cei mai școliți antreprenori din România din top 1.000. Are 9 diplome dintre care două licențe luate la două facultăți (este avocat și economist), două masterate și un doctorat în tehnici de negocieri. Este îndrăgostit de științele economice, pe care le-a și predat la Universitatea Babes Bolyai ca profesor titular.
  2. Este adeptul și susținătorul valorilor familiei tradiționale românești și a avut curajul să faca și să crească nu mai puțin de 6 copii!
  3. Și-a construit propriul castel în Munții Neamțului unde a creat două concepte unice de festivaluri private: unul de teatru și al doilea de jazz. Muzicienii invitați sunt provocați să cânte la alte instrumente decât o fac de obicei și în combinații cu alte trupe, rezultatul fiind incredibil. Spectatorii devin actori, pentru că actorii profesioniști devin regizori!
  4. Toată cariera sa de peste 30 de ani a fost făcută în industrie, dar este și fermier. A costruit de la „zero” în domeniu piscicol cea mai mare fermă de păstrăvi din Balcani, în viviere pe Lacul Bicaz, unde crește peste 1.000 de tone. Este „odihna activă” după cum spune, spre deosebire de provocările din industria chimică!
  5. Este antreprenorul cu cea mai mare amprentă energetică, fiind pasionat de dezvoltare spirituală și cunoașterea profundă a Sinelui

A început cu a studia în detaliu ortodoxia, iar pentru a înțelege conceptele de bază a trăit zeci de săptămâni în chilii cu alți călugări, atât în munții din țară, cât și pe Muntele Sfânt. Nu s-a oprit aici și a continuat să practice toate religiile majore de pe toate continentele. A stat 3 luni în Tibet, 2 luni în Japonia, 3 luni în Africa, Australia și America de Sud, inclusiv în Peru. S-a intors cu revelația de a nu mai căuta și a nu mai fi în rătăcire.

  1. A scris două cărți: prima carte nu este publică și este destinată prietenilor și inițiaților. Se intitulează „Farul” și este doar pentru cei „ce sunt deja acolo”. A doua carte este despre tehnici de negociere. Două universități din Shanghai și Beijing i-au propus publicarea acestui compedium unic pentru ca studenții economiști din Universitățile din centrul și sudul Chinei să îl folosească ca manual. Pentru moment a refuzat, chiar dacă cartea a fost tradusă în mandarină și cantonese. Ar fi devenit cel mai titrat român din istorie prin tiparirea cărții sale în nu mai puțin de 2,5 milioane de exemplare! Cartea a fost suportul lucrării sale de Doctorat în economie din 2007, la care a lucrat 7 ani și care tratează tot ce se știe în lume despre negocieri. Este cel mai larg studiu din lume ce include toate tehnicile, strategiile și tacticile de negociere. Și-a adus contribuția personală cu 32 de noi tactici, ce se adaugă celor 346 deja existente în lume.
  2. A dat faliment cu Someș Dej în urma crizei din 2008, dar a știut să continue. Această experiență a avut efectul șlefuirii antreprenorului Ștefan Vuza, care acum este pregătit pentru orice provocare. Așa cum spune „diamantele sunt create în urma presiunii!”
  3. Este pasionat de geografie, (nu de turism) a vizitat 211 țări de pe toate continentele, fiind printre primii 12 români ce au făcut turul lumii de două ori fără a folosi avionul. Ultimul tur s-a desfășurat pe parcursul a 278 de zile. Acum pregătește o expediție la Polul Nord și va fi al 7-lea român ce atinge acest punct extrem.
  4. Are cea mai mare colecție privată de Lego din lume, compusă din 4.520 de modele la care a lucrat 17 ani și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați.
  5. A făcut cea mai spectaculoasă tranzacție de achiziție din istoria economică a României reușind să confirme validitatea teoriei „Șirului lui Fibonacci”.
    O companie cu 50 de milioane euro cifră de afaceri și un profit de 5 milioane euro pe an a reușit să cumpere o companie de 5 ori mai mare. A convins băncile de investiții de la Londra să îl finanțeze cu un credit gigant de 164 milioane de euro, ceea ce nu respecta logica economică însă nu și logica Universului. Acel credit l-a propulsat în a fi cel mai mai îndatorat român. În mai puțin de 2 ani a plătit 100 de milioane euro din datorie și a confirmat validitatea teoriei! Șeful Credit Suisse care a decis finanțarea a fost întrebat: “Ce te-a convis să investești în Chimcomplex?: Răspunsul său a fost: Întâi antreprenorul și apoi proiectul! Îmi amintesc modestia lui Vuza care venea la ședințele de la Londra cu o companie de low-cost. Iar despre proiect, era unul ce apare odată la 20 de ani, iar când Vuza și-a asumat riscul garantând cu toată averea lui (lucru foarte rar întâlnit în afaceri), atunci am concis: „el este omul!”

Pasiunea pentru chimie vine de la mama sa, care cu mândrie spune „Măi băiete, sunt eu pensionară dar nu orice fel, ci pensionară chimistă, ai înțeles!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe