|sâmbătă, mai 28, 2022
  • Follow Us!

S-a dispus dispus începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de fostul ministru valcean Daniel Chiţoiu 

Judecatoria-Pitesti-dispune-inceperea-judecarii-dosarului-privind-accidentul-mortal-provocat-de-Daniel-Chitoiu-840x500
Judecătoria Piteşti dispune începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de Daniel Chiţoiu
Judecătoria Pitești a dispus începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de fostul ministru Daniel Chițoiu. Acesta a avut loc în urmă cu 2 ani, în decembrie 2019. Decizia instanței nu este una definitivă.

 Daniel Chițoiu, trimis în judecată

Daniel Chițoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată a fost înregistrat la Judecătoria Pitești pe data de 13 august 2020. Cu toate acestea, încă nu a fost stabilit un termen pentru începerea judecății pe fond – relateaza playtech.ro

Dosarul se află încă de pe atunci în cameră preliminară. De asemenea, decizia Judecătoriei Pitești nu este una definitivă. Ea poate fi contestată, însă doar în termen de trei zile de la comunicarea acesteia.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (…) şi vătămare corporală din culpă (…), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă postată joi pe portalul instanţelor de judecată.

Fostul ministru a fost implicat într-un accident rutier

Pe 26 decembrie 2019, fostul premier, Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier grav. Acesta a avut loc pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Zamfirești, situată în județul Argeș. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme.

Unul dintre acestea era condus de un bărbat de 82 de ani, din Pitești. Șoferul se deplasa pe direcția Pitești – Râmnicu Vâlcea. În celălalt autoturism se afla Daniel Chițoiu, care se deplasa din sens opus. În urma coliziunii dintre cele două autoturisme, bărbatul în vârstă de 82 de ani a decedat.

De asemenea, în același autoturism se mai afla o persoană în scaunul pasagerului, fiind doar rănită. Ulterior, a decedat și aceasta la spital. În ianuarie 2020, Daniel Chițoiu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Leave a Response