Primarul Mircia Gutău s-a intalnit cu Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcanu

joi, 3 iunie 2021

 

 

Miercuri, 2 iunie, primarul Mircia Gutău a participat la sediul Asociaţiei Municipiilor din România la o întâlnire de lucru între Comitetul Director al AMR şi conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Din partea MMPS a participat ministrul Raluca Turcan şi mai mulţi oficiali guvernamentali, iar conducerea AMR a fost reprezentată de preşedintele Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, de directorul AMR şi de 6 primari membri în structurile de conducere ale asociaţiei.

Subiectele abordate au vizat trei domenii de actualitate: salarizarea personalului din administraţia publică locală în contextul intenţiei Guvernului de a modifica Legea nr. 153/2017, reglementarea coerentă a statutului juridic al creşelor (serviciu social sau formă de învăţământ pentru antepreşcolari) şi reprezentarea municipiilor în comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. La finalul întâlnirii, s-au concluzionat următoarele:

- Membrii AMR susţin în unanimitate necesitatea menţinerii formulei actuale de stabilire a salariilor personalului din administraţia publică locală prin hotărâri ale consiliilor locale;

- AMR şi Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale au agreat reprezentarea municipiilor în comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap;

- AMR împreună cu MMPS au convenit să identifice soluţii de remediere a inechităţilor din sistemul de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, inclusiv în ceea ce priveşte sporurile, dar şi pentru recompensarea performanţelor funcţionarilor.

Implementarea soluţiilor identificate cu ocazia acestei întâlniri va fi făcută în urma unor discuţii la nivel de experţi între cele două entităţi implicate.

AMR-MMPS.3 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe