Prețurile apartamentelor vor bubui la Ramnicu Valcea din cauza consilierilor PNL care nu aproba PUZ-urile investitorilor!

miercuri, 2 iunie 2021

În ședința organizată de Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, desfășurată în data de 31 mai, a fost discutată problema neaprobării planurilor urbanistice zonale (de catre consilierii PNL) și cum influențează acest lucru economia orașului. Dacă lucrurile rămân blocate în acest sens, în curând piața imobiliară va trece printr-o perioadă problematică din această cauză. Inițiatorii unor proiecte importante și consistente din Râmnicu Vâlcea au oferit informații cu privire la cât de afectat va fi orașul nostru din cauza neaprobării proiectelor dar și care vor fi beneficiile acestora pentru cetățeni și pentru bugetul local dacă planul urbanistic zonal se va realiza.

Răzvan Iliescu – reprezentant proiect: Cu cât oferta este mult mai mică prețul este mult mai mare. Oamenii vor începe ușor-ușor să se mute la apartamente, vor să schimbe imobilul. Dacă noi nu mai construim pentru că nu se aprobă PUZ-urile, prețurile apartamentelor vor bubui.
Niciun vâlcean nu-și va permite să dea 1600-1700 euro/mp pe un apartament. Deci, nu numai noi investitorii avem de suferit, ci și întreaga comunitate.

Unul dintre proiectele respective ar putea fi dezvoltat în centrul orașului Râmnicu Vâlcea, mai exact un bloc de apartamente unde doritorii vor putea achiziționa o locuință. Astfel ar putea fi redusă aglomerația în centrul orașului, din moment ce cumpărătorii au serviciul în zona centrală, astfel nemaitrebuind să se deplaseze cu mașina prin centru.

Răzvan Iliescu –reprezentant proiect: Ce au de câștigat vâlcenii de pe un teren gol? Nimic. Ce are de câștigat Primăria de pe un teren gol? Absolut nimic. În schimb ce are de câștigat toată lumea dacă pe acel teren se va construi o clădire mixtă? Vă spun eu că foarte multe! Construind o clădire mixtă aduce un număr semnificativ de beneficii pentru întreaga comunitate. În primul rând creezi locuri de muncă. Locuri de muncă noi înseamnă alte salarii. Alte salarii înseamnă alte taxe și impozite. Primăria este fericită, oamenii sunt fericiți!

Gheorghe Mihăilescu-director Romsilva Vâlcea, consilier local: Aveți locuri de parcare pentru cât v-ați propus să faceți acolo? Apelați la spațiul public pentru parcare? Faceți doar intrare din spațiul public. Restul e problema dvs, sunteți titularul de proprietate și vă construiți ceva. Punem mână de la mână și construim o groapă că ei vor să facă un bloc. Eu susțin investiția necunoscându-i pe acești tineri, dar puteți demola tot orașul ca să-l reconstruiți din nou. Să știți că nimeni nu mai are forța ca să readucă trecutul și să-l facă egal cu prezentul.

În zona centrală a municipiului, conform prevederilor, planul urbanistic general nu se aplică, ci este obligatoriu să se întocmească un plan urbanistic zonal. După ce această problemă se va rezolva, iar proiectele vor începe să se dezvolte vom putea asista la un nou început, o nouă față a orașului Râmnicu Vâlcea

20210602_013504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe