|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Perchezitii la persoane bănuite de fraude informatice şi spălare de bani 

perchezitii-2-e1533133766859

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 11 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de fraude informatice şi spălare de bani.

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii şi procurorii au desfăşurat 11 percheziţii în judeţul Vâlcea, fiind vizaţi 26 de bărbaţi şi o femeie, cu vârstele cuprinse între 19 şi 44 de ani, din judeţele Vâlcea, Olt, Călăraşi şi Vaslui.

În fapt, începând cu anul 2020, aceştia s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii de fraude informatice, prin intermediul mai multor platforme online, unde ar fi postat oferte fictive de bunuri, în special electrocasnice.

Din primele date, se pare că aceştia ar fi fraudat 100 de persoane vătămate, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Au fost puse în aplicare 21 de mandate de aducere.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Leave a Response