|vineri, ianuarie 21, 2022
  • Follow Us!

Mircia Gutau: Viceprimarul liberal da dovadă de o incompetență periculoasă! 

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gutau_conferinta_pres

Virgil Pîrvulescu – nu știu exact în ce calitate: ca viceprimar dă, iarăși!, dovadă de o incompetență periculoasă, iar ca economist pare să nu aibă habar despre ce vorbește – face pe contul său de Facebook o pretinsă “analiză” a gradului de îndatorare a bugetului local, ilustrând-o cu o imagine numai bună să creeze panică în rândul comunității locale.

În context, nu uită să atace ultimul împrumut contractat de Municipalitate, trecând complet cu vederea ca acest împrumut este destinat, în cea mai mare parte, acoperirii cotei de participare locale ce ne revine în accesarea unor finanțări nerambursabile, fie ele europene sau din alte surse. Altfel spus, acest împrumut înseamnă BANI CARE ADUC ALȚI BANI! Sau, în sens mai larg, o investiție.

Dacă ar depăși condiția limitată de zapciu, obișnuit doar să adune ban pe ban și fără vreo responsabilitate asupra cheltuirii lor cu cap și viziune, Virgil Pîrvulescu poate ar reuși să înțeleagă că doar în acest fel se construiește o strategie durabilă de dezvoltare: prin proiecte fezabile, care să se concretizeze fără afectarea bugetului local, și nu prin intoxicări alarmiste, în care se amestecă cu rea-voință cifre parțial reale, omisiuni și minciuni sfruntate.

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Vâlcea

Leave a Response