|joi, mai 26, 2022
  • Follow Us!

MIHĂIŢĂ GEORGE BLEJAN, CANDIDAT PSD LA FUNCŢIA DE PRIMAR AL COMUNEI SCUNDU 

Picture2

 

Stimaţi concetăţeni,

„Mă numesc Mihăiţă George BLEJAN. Sunt născut şi crescut în comuna Scundu. La fel ca mulţi dintre dumneavoastră am plecat pentru o vreme departe de casă pentru a face şcoală şi pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă în lume. În urmă cu patru ani m-am stabilit definitiv la Scundu pentru că aici este toată familia mea, prietenii şi toţi oamenii care contează pentru mine. Încă de la început mi-am propus să contribui la evoluţia şi la dezvoltarea localităţii noastre. Este ceea ce fac şi acum. Eu cred că nimic nu contează într-o localitate mai mult decât calitatea vieţii şi bunăstarea locuitorilor ei. Tot ceea ce facem acum în Scundu şi ceea ce vomface în anii următori trebuie să îi mulţumească pe oamenii care locuiesc în comuna noastră. Vom continua proiectele în derulare şi vom porni proiecte şi mai îndrăzneţe, de dezvoltare şi de modernizare”.

Cu sinceritate, Mihăiţă George BLEJAN

Candidat la funcţia de PRIMAR al comunei Scundu

 

Planuri, proiecte şi investiţii

Mihăiţă Blejan are în plan modernizarea drumurilor de interes local. În acest sens are depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8,5 kilometri. Iniţial proiectul a fost finanţat prin FDI, dar, fiindcă acest program a fost desfiinţat, Mihăiţă Blejan aşteaptă ca proiectul să primească finanţare prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. „În cadrul acestui proiect de asfaltare sunt prinse drumurile comunale neasfaltate din toate satele Blejani, Scundu, Avrămeşti şi Crângu. Dacă Guvernul nu bloca acest program, astăzi aceste drumuri erau asfaltate. Din păcate sunt pietruite şi, după fiecare ropot de ploaie, aceste drumuri sunt spălate de ape. Pietruirea este o soluţie de moment, rezolvarea problemelor este asfaltarea drumurilor, amenajarea rigolelor şi o podeţelor. Oamenii ştiu problema, iar noi suntem alături de ei. În aceste zile a plouat torenţial, dar Dumnezeu ne-a ocrotit şi nu am avut pagube mari. Pe drumul judeţean avem o alunecare de teren care se va rezolva în această perioadă, se va construi un zid de sprijin, iar zona se va stabiliza. O altă intervenţie se va face la ieşirea din localitate, către Foteşti unde, şi acolo trebuie construit un zid de sprijin, fiindcă, de fiecare dată atunci când plouă sunt probleme, alunecă pământul şi se rupe asfaltul”, a precizat Mihai Blejan.

Proiecte depuse, în aşteptarea finanţării

Noul primar are în plan extinderea reţelei de apă şi canalizare în cătunele satelor Blejani, Scundu, Avrămeşti şi Crîngu, pe o lungime de 8,5 kilometri şi modernizarea iluminatului public. Proiectele sunt depuse la Compania Naţională de Investiţii în vederea finanţării. La capitolul infrastructură rutieră în localitate, în plan este şi amenajarea drumurilor agricole, şi candidatul social-democrat şi-a propus realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la reţeaua publică de energie electrică. Speră ca proiectul de branşare a localităţii la gazele naturale să fie finanţat. „Proiectul de branşare a localităţii la gazele naturale este în parteneriat cu localităţile Şirineasa, Glăvile şi Pesceana, aşteptăm finanţarea sa. Şi proiectul de apă şi canalizare aşteaptă finanţare, fiindcă şi aceasta a fost depus o dată cu proiectul de iluminat stradal, iar proiectul de înfiinţare a Târgului Comunal se va face cu bani din bugetul local”, a precizat Mihai Blejan.

Candidatul PSD la Primăria Scundu a declarat că educaţia ar fi un alt punct extrem de important. În plan are creşterea nivelului tehnologic de realizare a cursurilor şcolare prin comunicare la distanţă, modernizare şi reabilitarea centrului cultural şi a bazei sportive şi promite organizarea Zilei comunei Scundu, sub genericul „Degustarea vinului rozaliu de Scundu”, în fiecare an.

Material comandat de Partidul Social Democrat, cod AEP 51210011,

executat de SC REBEDIT SRL

 

Leave a Response