Hamace și leagăne

miercuri, 23 iunie 2021

 

https://images.unsplash.com/photo-1519095614420-850b5671ac7f?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=750&q=80

Oare ce poate fi mai plăcut și mai regresiv decât să te lași legănat de dulcea balansare oferită de hamace și leagăne? Ideale pentru farniente, pentru siestă sau lectură, acestea au numeroase versiuni mai mult sau mai puțin sofisticate.

Hamacele și leagănele sunt cele  care asigură ore de relaxare în grădină, pe verandă sau chiar pe balcon. Sunt cele care asigură un plus de confort față de șezlonguri și se pot folosi atât la interior cât și la exterior. Și pot crea cea mai romantică atmosferă pentru grădină, terasă sau verandă. 

Atunci când vrei să vii cu un plus de exotism la tine în grădină, nimic nu se compară cu farmecul unui hamac mai clasic sau tip brazilian. Fixat între doi copaci, din pânză sau din bumbac împletit, permite un repaus bine meritat.

Mai șic, modelele de hamace design arată cel mai bine la marginea unei piscine sau pe o terasă. Pentru cei mai aventurieri, care sunt totuși, adepții confortului, există versiunea pliabilă și transportabilă, de dus la picnic sau la țară.

Leagănele, mai grele decât hamacele se pot instala într-un colț al grădinii și rămâne acolo. Se pot găsi pe piață o mulțime de modele, din materiale diferite. 

Leagănele din fibre naturale. Sunt cele mai estetice și cele mai ecologice. Sunt rezistente. Dar necesită o întreținere pentru a beneficia de o durată mai lungă de viață. 

Leagănul din oțel este extrem de rezistent. Poate sta foarte mult afară fără să se deterioreze și are un estetism special, foarte contemporan. Dar poate nu este pe placul celor care au o grădină cu un stil mai clasic sau mai rustic.

Leagănul din fier forjat. Va veni cu un plus de romantism pentru grădina ta și este perfect pentru exterior. Trebuie însă să fie tratat și revopsit din când în când.

Leagănul din lemn este foarte apreciat pentru estetismul și soliditatea sa. Anumite tipuri de lemn sunt mai rezistente față de altele, mai ales teck-ul, cel mai exotic.

Leagănul din plastic se potrivește cel mai bine celor care au un buget mai mic. Este rezistent, nu costă foarte mult, dar nu este atât de estetic ca și celelalte modele de leagăne. 

Leagănul suspendat. Acesta se poate folosi atât la interior cât și la exterior. Există modele cu un design foarte contemporan care merg de minune cu un stil interior modern.

Leagănul este ideal atunci când vrei să te relaxezi în zilele cu soare. Îți permite să te balansezi sus sau culcat, poate primi până la patru persoane și este foarte confortabil grație pernelor sale. Are și un acoperiș care poate proteja de razele de soare. 

Cum poți alege un leagăn de grădină sau un hamac?

Un element decorativ pentru grădină sau terasă, care îți permite să profiți de ambianța exterioară, un leagăn de grădină sau un hamac se poate alege în funcție de mai multe criterii:

Designul

Un model din oțel de exemplu, nu va avea același efect vintage ca și un leagăn din lemn sau ca și un hamac cu împletituri. Dar, în schimb, nu va avea același efect modern și contemporan ca și unul din oțel.

Materialele

Cel mai adesea, structura este din lemn sau oțel. Dar putem regăsi rășina sau PVC-ul. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale în ceea ce privește robustețea sau rezistența la intemperii sau în fața razelor UV. Nu uita că atât leagănul, cât și hamacul vor rămâne mult timp afară deci trebuie să aibă o structură adecvată.

Materialele hamacului trebuie să fie și ele cele mai rezistente și cele mai calitative. Cele din bumbac sau pânză sunt cele mai potrivite. 

Trebuie să ții cont și de confortul oferit deoarece este vorba despre un mobilier exterior unde vei petrece destul de mult timp. Este nevoie deci și de perne sau de un material cât mai confortabil. 

De asemenea, este important să alegi hamacele și leagănele de la producători de top, deoarece sunt un gaj de calitate și o reputație mult mai bună. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe