|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

De maine, Romprest NU mai ridica gunoaiele din Ramnicu Valcea! Ramnicenii pot duce gunoaiele la locuintele consilierilor PNL si USR! 

cum-a-ajuns-ocupatia-de-gunoier-cea-mai-ravnita-de-la-new-york-283452

Ceea ce s-a văzut până de curând în Capitală, în Sectorul 1, și e departe de a se încheia, urmează să se întâmple și la Râmnicu Vâlcea, unde compania de salubritate Romprest Energy a anunțat administrația locală cu privire la încetarea activităților de ridicare a deșeurilor, începând cu 1 iulie.

Concret, anunțul Romprest are la bază neînțelegerile dintre reprezentanții primăriei Râmnicu Vâlcea și cei ai operatorului de salubritate, pe fondul majorării tarifelor la serviciile de salubritate prestate pe raza UAT.

Cum situația nu este una dorită, iar munții de gunoaie neridicate pot pune în pericol sănătatea publică, pe termen mediu și lung, se încearcă deblocarea acesteia, motiv pentru care joi, 1 iulie, la ora 8.00, va avea loc o întâlnire între cele două părți, iar Instituția Prefectului Vâlcea are rolul de mediator.

Ramnicenii vor putea lasa gunoaiele la locuintele consilierilor PNL si USR, care blocheaza orice discutie cu operatorul de salubritate! Depozitul central de gunoaie al municipiului Ramnicu Valcea ar putea sa fie acasa la viceprimarul PNL, Virgil Pirvulescu?!

Conform Ziarul de Investigații, în aprilie 2021, majorarea de tarif a fost aprobată de Consiliul Local, cu 16 voturi „pentru”, 3 voturi ”„împotrivă” și o „abținere”. Noile tarife plătite de vâlceni Asocierii Romprest Energy – Romprest Service SA au crescut la 6,91 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice, firmele plătind un tarif de 374,76 lei/tonă. De altfel, Romprest deține din 2015 contractul de colectare a deșeurilor, iar New Recycling se ocupă de sortarea deșeurilor, între cele două firme existând contractul de prestări servicii nr 1.321/07.09.2015.

Leave a Response