Cum funcționează monedele virtuale?

luni, 28 iunie 2021

Cum funcționează monedele virtuale?

Trăim vremuri foarte ciudate, în care multe persoane din jurul nostru își găsesc un subiect de discuție din Bitcoin sau cryptomonede. Pronunțat de cele mai multe ori greșit, toată lumea are o părere, cel puțin in România, despre această monedă digitală. Din păcate, cei mai mulți dintre acești fini cunoscători ai monedelor, nu știu și nici nu sunt foarte curioși să afle cum funcționează, de fapt, monedele virtuale. Pe lângă profiturile spectaculoase postate pe Facebook ale diverselor persoane sau pe lângă eșecurile nemaiîntâlnite ale altora, oamenii nu cunoscut celelalte aspecte ale fenomenului Bitcoin.

În primul rând, Bitcoin este o monedă virtuală, funcționează pe baza tehnologiei blockchain și folosește criptografia pentru securitate. Nu ne dorim să va plictisim sau să va împovărăm cu informații multiple în care să prezentăm exact sistemul din spatele tehnologiei blockchain, dar o să va explicăm, prin exemple concrete cum poate fi folosit.

Află totul despre criptomonede citind acest articol! Începem prin a prezența cel mai recent și controversat subiect al lunii iunie 2021. El Salvador a devenit prima țară din lume care a aprobat și adoptat Bitcoin că modalitate legală de plată. Principala cauză care a dus la această decizie este că mulți cetățeni au plecat din țară pentru un trăi mai bun și principala economie a țării era formată din banii pe care cei plecați de acasă îi trimiteau familiilor rămase în orașele natale. Aceasta reprezenta 20% din produsul intern brut al țării. Peste două milioane de salvadorieni trăiesc în afară, trimițând înapoi peste 4 miliarde de dolari (2,8 miliarde de lire sterline) în fiecare an

Desigur, pentru românii din străinătate, acest lucru nu este nou. Înainte de alegerile din 2019, studiile arătau că 9.700.000 de români trăiesc în străinătate. Printre numeroasele motive pentru care oamenii au părăsit țară se numără veniturile mici. Mulți dintre acești oameni păstrează legătură cu familia și prietenii lor din România și, pentru a le ușura traiul, trimit in mod regulat bani acasă. Pentru a putea trimite sume mai mari și a nu plăti comisioane uriașe către bănci sau alte metode de plată, tot mai mulți oameni aleg să folosească Bitcoin că o modalitate sigură, rapidă și ieftină de a efectua aceste transferuri.

Acesta este una dintre funcționalitățile de bâză ale Bitcoin-ului: rapiditatea transferului și comisionul ieftin. Dacă aveți rude în Italia, Spania sau orice altă țară și doriți să trimiteți banii prin banca, este mai mare comisionul, decât ceea ce primiți. Prietenii sau rudele își doresc, normal, să trimită cât mai mult, însă faptul că au de plătit o taxă care reprezintă poate mai mult de 15% din suma totală, asta, uneori, cu tristețe, îi face să abandoneze intenția. Aceștia așteaptă să vină acasă în concediu pentru a le oferi o parte din ce au strâns timp de un an.

Bitcoin sau oricare altă monedă digitală nu au fost create doar pentru a face profit pe baza lor, dar datorită volatilității se poate realiza și asta. Gândiți-va numai că BTC a fost creat în 2009, după cea mai grea criză economică întâlnită vreodată și a venit că alternativă a sistemului financiar tradițional. Pentru a renunța la bănci, pentru a renunța la comisioane imposibile, pentru a putea trimite fonduri oriunde, fără să existe granițe.

De asemenea, fiatul este controlat de guverne, ele decid și valoarea sumelor. În 2020, în timpul crizei sanitare, cauzate de Covid-19, pentru a putea salva țările sărace, guvernele au printat cantități enorme de fiat, euro și dolari. Asta duce la devalorizarea banilor și la creșterea inflației.

Cum spuneam și la începutul articolului, Bitcoin și orice altă monedă virtuală are o importantă enormă în viitorul nostru. Voi decideți de cine o să fie controlat: de voi înșivă sau de sistemele tradiționale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe