Autostrada Sibiu-Piteşti. Undă verde pentru începerea lucrărilor pe lotul 5 Piteşti-Curtea de Argeş

joi, 17 iunie 2021

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 30 de kilometri, a anunţat, joi, ministrul Cătălin Drulă.

„Lucrările pot începe la Autostrada A1 Piteşti – Curtea de Argeş. Tocmai ce am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km”, a scris pe Facebook Drulă.   Constructorul a început mobilizarea şi va demara lucrările în perioada următoare, potrivit lui. Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei şi cuprinde: 13 poduri; 3 pasaje; un viaduct; 3 noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov; 2 spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern; 2 parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului; 2 centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.   Constructorul italian Astaldi a început încă din aprilie organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare intrării în şantier.   Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Piteşti- Curtea de Argeş a fost semnat în mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei, valoarea estimată în procedura de achiziţie fiind de 1,8 miliarde lei.

Singurul tronson în execuţie între Sibiu şi Piteşti este Lotul 1 Sibiu – Boiţa cu o lungime de 13 km. Pe acest lot unde lucrează PORR din Austria, circulaţia ar putea fi deschisă la sfârşitul anului viitor.   Loturile „de mijloc”, (Lot 2 Boiţa – Cornetu – 31 km, Lot 3 Cornetu – Tigveni – 37 km şi Lot 4 Tigveni – Curtea de Argeş – 10 km) sunt în evaluare sau reevaluare.   Chinezii au revenit în lupta pentru a obţine contractul pentru lotul patru al Autostrăzii Sibiu – Piteşti. Aceştia au fost excluşi din procedură, iar austriecii de la Porr fuseseră declaraţi câştigători. În urma deciziei CNSC din 30 martie, chinezii au formulat o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, iar marţi, 8 iunie, contestaţia lor a fost admisă.   Pentru secţiunile 2 şi 3, termenul estimat pentru finalizarea evaluării este luna august. Pe lotul 4, Curtea de Apel Bucureşti a admis recent contestaţia unui constructor din China exclus iniţial de la licitaţie şi a dispus reevaluarea ofertelor. Astfel, contractul pentru secţiunea Tigveni-Curtea de Argeş (10 km) încă nu poate fi semnat cu antreprenorul PORR din Austria, desemnat câştigător în primăvară (Porr construieşte şi lotul 1 Sibiu – Boiţa).   Proiectul pentru A 1 Sibiu – Piteşti cuprinde şi Lotul 6, o legătură de 23 km între autostradă (zona Tigveni – Argeş) şi Municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi modernizarea DN 73 C pe o distanţă de aproximativ 25 de kilometri. Termenul estimat pentru semnarea contractului de proiectare este luna septembrie.

Citeste mai mult: adev.ro/quu3xk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe