Țeapa care îți golește contul bancar: cum profită hoții și fură în câteva secunde

duminică, 9 mai 2021

O nouă tehnică prin care hoții obțin banii oamenilor se remarcă în aceste zile. E vorba de exploatarea aplicațiilor pentru transferul de bani.

Tehnica escrocilor a fost identificată de poliția din Spania, dar e puțin probabil să se întâmple doar acolo, așa că mai bine să fii prevăzător. În ciuda ușurinței prin care transferul de bani poate fi făcut acum prin aplicații, sunt cazuri în care aceste infrastructuri pot fi exploatate - conform playtech.ro

Cum sunt exploatate aplicațiile de transferuri bancare

Hoții își aleg victimele din anunțurile de mica publicitate și se arată dispuși să cumpere o mașină, de exemplu. Totodată, se oferă să plătească un avans prin aceste aplicații mobile, extrem de rapide, iar vânzătorul este încântat de idee. Și aici apare problema.

Hoții nu fac un transfer, ci o solicitare de plată. Și victima poate foarte ușor să creadă că este invers și să aprobe din neatenție un transfer către cel care a sunat, notează Aleph News. Sumele care se pot transfera prin mobil ajung și la 2.000 de euro, iar posibilitatea de a recupera banii este foarte mică.

Ca să nu pici în astfel de capcane, nu te grăbi și analizează toate detaliile. Fii atent la forma mesajului și ce îți promite, ce platformă e folosită și, mai ales, nu-ți da datele cardului bancar nimănui. Mai mult, verifică numărul de telefon sau adresa la care ești trimis să plătești o taxă și încearcă să câștigi timp ca să te informezi. Dacă adresa de internet seamănă cu una foarte cunoscută, uită-te să nu aibă alte caractere în plus sau cuvinte uzuale online sau ofertă.

Nu în ultimul rând, dacă ești sunat de o companie de servicii la care nu ești abonat evită să dai datele bancare și cere un mail cu toate informațiile, ca să ai timp să verifici identitatea expeditorului.

Astfel de țepe sunt date și în România în numele OLX, firmelor de curierat ca Fan Courier sau Poșta Română și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe