Sparle si soparle, 31.05.2021

luni, 31 mai 2021
  • Tot mai multe voci importante al Râmnicului iau poziție față de ABUZURILE fără margini comise de „camarila liberală” din Consiliul Local, condusă de inegalabilul bufon supranumit Plotoaga. Una dintre personalități este fostul primar al Râmnicului, ing. Sorin Zamfirescu, care referindu-se la intenția Primăriei de a contracta un împrumut de 30 milioane de lei pentru dezvoltarea municipiului, a spus pe un site de socializare: „Nu mă mai amestec de multicel în dispute politice, dar iubesc Râmnicul şi dacă gradul de îndatorare este de doar 12%, iar împrumuturile sunt pentru demararea de proiecte mari, orice opoziţie seamănă cu Gică Contra (scuzaţi cacofonia!). Păcat!”. Pentru cine nu știe, spunem că Sorin Zamifrescu are studii de specialitate pe probleme de administratie publică în țară și în străinătate, atestate de diplome și certificate (în SUA, Germania, Olanda, Universitatea din Birmingham - Marea Britanie), iar în anul 1999, când era primar, a primit diploma de „Oraș în drum spre integrare europeană” conferit de Comisia Europeană (singurul oraș din țară care a primit această distincție).

 

  • Zilele trecute, Tribunalul Argeș a stabilit data de 16 iulie 2021 ca dată de condamnare a fostului primar din Prundeni, Ion Horia Horăscu, pentru infracțiuni de corupție: „În temeiul art. 391 alin. 1 C. pr. pen. (modificat prin Legea 130/2021), stabileşte data deliberării, redactării şi pronunţării la 16 iulie 2021. Pronunţată la data de 21 mai 2021 prin punerea încheierii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”. În anul 2018, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Horăscu pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu, în formă continuată, deturnare de fonduri, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

 

  • Pentru gsp.ro, Gheorghe Constantin „Vâlcea” vorbește deschis despre cele mai grele 20 de luni din viața sa, cum a încercat să se sinucidă în penitenciar și a fost salvat de medicii de la Târgoviște, cum e viața printre alți deținuți și ce probleme a întâmpinat în spatele gratiilor. După Revoluție a ajuns șeful CCA, poziție din care a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din arbitrajul românesc, dosarul „Mită pentru arbitri 1”. „Costică Vâlcea” a fost condamnat în 2013 la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și aderare la grup infracțional, însă a petrecut numai 19 luni și jumătate după gratii, pedeapsa sa fiind redusă vârstei de peste 60 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe