Relaxare în Grecia la Paralia Katerini

luni, 31 mai 2021

Este o stațiune destul de mare, potrivită pentru toată lumea, cu o ofertă diversificată, cu o atmosferă tipică de litoral, puțin aglomerată în sezon, dar curată și bine organizată, așa cum grecii și-au obișnuit deja oaspeții.

 

Paralia Katerini este una din cele mai populare stațiuni turistice din Grecia Riviera Olimpului. Este o zonă pitorească, situată între muntele Olimp și mare, care atrage anual mii de turiști, mulți dintre ei români.

Oferte in Paralia Katerini pentru toate gusturile și buzunarele

Față de resorturile de pe insulele Greciei, stațiunea Paralia Katerini, situată chiar pe malul Mării Egee este mai accesibilă ca prețuri, atât în privința cazărilor, cât și a meniurile sau prețurilor practicate în market-uri și magazine.

Este o stațiune cu de toate pentru toți, cu o atmosferă tipică de vacanță, veselă, cu un freamăt continuu, cu oportunități decente de petrecere a timpului liber, cu viață de noapte și o mulțime de restaurante, cafenele, cofetării și taverne care animă faleza.

Paralia Katerini se evidențiază față de alte stațiuni și prin multe magazine, de tot felul, fiind o zonă potrivită pentru shopping. Predominante sunt magazinele de blănuri, pielărie, haine pentru toate vârstele și gusturile, dar și o mulțime de bijuterii, în special de aur, la care se adaugă bineînțeles magazine alimentare, de suveniruri și alte produse.

Prețurile practicate sunt decente, dar atenție la calitatea produselor, foarte multă din marfă este adusă din China.

Stațiunea are undeva la peste 50. 000 de locuri de cazare în hoteluri de la 2 la 5 stele, case, vile, apartamente, studioruri, așa că turiștii își găsesc cu ușurință cazare pe plac și după buget.

Plaja din Paralia Katerini este amenajată, curată și sigură

Plaja este puțin cam îngustă în centrul stațiunii, așa că este destul de aglomerată, mai ales în plin sezon estival, dar se lățește spre marginile stațiunii, atfel încât că poți să alegi și zone mai retrase, mai liniștite.

Nisipul este fin, fără pietre, curat, intrarea în mare este lină, iar apa călduță și de obicei limpede este perfectă pentru înot.

Pentru modul în care grecii amenajează și întrețin aplele și plaja, pentru curățenie, siguranță și confort plaja din Paralia Katerini a primit ani la rând steagul albastru, ceea ce oferă turiștilor certitudinea că plaja se ridică la standardele internaționale.

Punct de plecare spre numeroase obiective turistice

Paralia Katerini este un punct bun de plecare în excursii cu autocarul spre: Meteora, Muntele Olimp, orașul Katerini, la Salonic, poate chiar la Casinourile din Salonic pe timpul nopții, dacă vrei să guști puțin din viața de noapte.

Merită să încercați și Croaziera Piraților, o vizită pe Insula Skiathos și o aventură în Parcul Acvatic. Iar dacă vă pasionează istoria și cultura Greciei, Athena vă va impresiona cu vestigiile antice, cu poveștile și legendele Zeilor.

Paralia Katerini este printre cele mai accesibile destinații de vacanță din Grecia. Stațiunea este preferată în sezon de foarte mulți est-europeni, care se simt ca acasă datorită meniurilor adaptate și a ospitalității tipic grecești.

Seamănă cu litoralul românesc sau cel bulgăresc, dar curățenia, serviciile și ofertele foarte bune fac diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe