Primăria Râmnicului va aloca 3 milioane de lei pentru amenajarea trecerii la nivel linie CF cu dale elastice la str. Drumul Gării

miercuri, 12 mai 2021

 

Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții - varianta 1 pentru obiectivul de investiții „Amenajare trecere la nivel linie CF cu dale elastice la str. Drumul Gării” și indicatorii tehnico-economici (deviz general) la valoarea totală de 3.039.930 lei fără TVA, respectiv 3.611.879 lei cu TVA, din care C+M la valoarea de 2.697.653 lei fără TVA, respectiv 3.210.207 lei cu TVA. Din comisia de evaluare a ofertelor va face parte și un consilier local. Trecerile la nivel cu calea ferată prezintă un risc ridicat atât pentru circulaţia rutieră, cât şi pentru cea feroviară.

În prezent, trecerea la nivel km CF 286+205 prezintă degradări ale dalelor existente din beton armat şi de asemenea stratul de uzură a sistemul rutier prezintă degradări prin refulări ale materialului asfaltic, pe toată zona înainte şi după trecerea de nivel existenta. De asemenea, politica administraţiilor feroviare din Europa (şi din intraga lume) are ca prioritate înlocuirea sistemelor de barieră cu acţionare manuală cu sisteme automatizate, care au ca avantaje reducerea timpilor de aşteptare. În Ordinul 1767 din 28 octombrie 2002, al MLPTL se precizează: Trecerile la nivel cu liniile de cale ferată, aparţinând coridoarelor pan-europene, cele de pe liniile programate la reparaţii capitale, precum şi cele situate pe drumurile publice, programate a fi reabilitate, se vor amenaja în mod obligatoriu cu sistemul constructiv format din plăci elastice. Execuţia trecerilor la nivel va fi finanţată de unitatea care are primele lucrări programate în zona intersecţiei, la platforma căii ferate sau la platforma drumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe