|luni, decembrie 5, 2022
  • Follow Us!

Percheziţii în judeţul Vâlcea la o grupare specializată în fraude informatice 

catuse-4-1068x601

Percheziţii în judeţele Olt şi Vâlcea, la o grupare specializată în fraude informatice / Suspecţii au postat anunţuri fictive privind vânzarea de telefoane, console de jocuri şi alte bunuri, victimele fiind cetăţeni din mai multe state

”La data de 19.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică”, a transmis, miercuri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2017 – 2020, membrii grupării au acţionat coordonat în scopul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică.

”Trei dintre suspecţi au avut calitatea de racolatori, iar 22 dintre ei au avut rolul de a deschide conturi la unităţi bancare din România. Aceste conturi au fost folosite pentru colectarea sumelor de bani de la persoane vătămate din Germania, Belgia, Elveţia, Austria, Spania, Italia şi Luxemburg, interesate de achiziţionarea unor bunuri, în special telefoane mobile, console de jocuri video şi aspiratoare, în legătură cu care au fost postate anunţuri fictive pe o platforma de profil, folosind conturi de utilizatori accesate fraudulos”, a mai transmis DIICOT.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 150.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile şi alte obiecte şi înscrisuri.

Leave a Response