Pelerinaj cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic la Mănăstirea Frăsinei

duminică, 16 mai 2021

După slujba de sfințire a noii racle de argint în care au fost așezate moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu părinții stareți ai mănăstirilor vâlcene, obștea monahală de la Mănăstirea Frăsinei și pelerinii prezenți, au mers în pelerinaj de la piatra de hotar în care a fost așezat „legământul” până la biserica mare a mănăstirii, ctitoria sfântului.

Pelerinajul a fost deschis de toacă, urmată de monahi care purtau sfânta cruce, ripide şi steaguri bisericeşti. În continuare a urmat soborul de preoţi și stareții mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului şi vicarul eparhial. În continuarea procesiunii a fost purtată racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic, apoi a urmat Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Corul Martyria al Catedralei Arhiepiscopale și pelerinii prezenți la sărbătoare.

Pe parcursul pelerinajului cântăreţii şi credincioşii au intonat împreună Troparul și Acatistul Sfântului Ierarh Calinic, iar la fiecare troiță așezată pe drumul dintre cele două biserici pelerinii s-au oprit, fiind rostite ectenii.
Ajungând în incinta Mănăstirii Frăsinei, pelerinajul a continuat în jurul bisericii mari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, fiind rostite, de asemenea, ectenii și rugăciuni pentru obștea monahală și pentru pelerini.
După așezarea în biserică a noii racle, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe pelerini, încredințâdu-i că împreuna călătorie în acest spațiu încărcat de sfințenie ostoiește dorul după Dumnezeu, după cum cum ne-a încredințat și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe