|miercuri, septembrie 28, 2022
  • Follow Us!

Părintele Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, a murit chiar în timp ce săvârșea slujba de Înviere 

Jmhhc2g9Zjc2MWQ2MGFlN2ZhNjU2YjY2ZmExOGRhZDE2OTZmZjE.thumb_

Părintele ieromonah Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, s-a stins din viaţă. Anunţul morții sale a fost făcut pe Facebook, de către un alt preot.

„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul…Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”.

Părintele Ieromonah Daniil avea 60 de ani.

Și pe un grup Facebook denumit „Mănăstirea Frăsinei” curg mesajele de condoleanțe.

„Dumnezeu să-l odihnească! De la dânsul a primit mama ultima împărtășanie înainte de moarte!”, „Odihnă veșnică! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace!” sau „Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții! Sârguitor pentru Dumnezeu și semeni pe acest pământ, va avea mare răsplata în Ceruri!” sunt doar câteva mesaje postate pe grupul respectiv, scrie Mediafax.

Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea, este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, se arată în descrierea pe pagina de Facebook a lăcașului.

Înmormântarea părintelui Daniil Pleşa va avea loc luni, 3 mai, după Sfânta Liturghie, la ora 12:00, în Cimitirul Schitului Vechi al Mănăstirii Frăsinei.

181489545-10159312850251703-6266285517583077265-n

Leave a Response