Liber la nunți și botezuri fără limită de participanți, din 1 iunie, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID / Cine și cum verifică

joi, 27 mai 2021
Nunțile, botezurile și mesele festive vor putea fi organizate fără limită de persoane, de la 1 iunie, dar doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19, cu ambele doze. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că este obligația organizatorilor să se asigure că toți participanții sunt vaccinați.
Guvernul a aprobat desfăşurarea, de la 1 iunie, a evenimentelor private - nunţi, botezuri, parastase - cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinat - informeaza hotnews.ro
Ce prevede decizia CNSU, aprobată joi seară de către guvern:
  • (1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
  • (2) În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.
Cine și cum verifică?
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că este obligația organizatorilor să se asigure că toți participanții sunt vaccinați.
El a spus că organizatorul trebuie să verifice, la intrare, dacă persoana respectivă are adeverință de vaccinare - în format pe hârtie sau electronic, pe telefon.
  • "Organizatorul trebuie să se asigure - deci cine face invitaţia, dacă decide că vrea să depăşească procentul care este stabilit şi vrea să aibă capacitate maximă, atunci la invitaţie trebuie să spună: <<vă rugăm să aduceţi documentul care dovedeşte că aţi fost vaccinaţi>>.
  • Dacă cineva vine şi nu are acest document, normal că organizatorul, care răspunde de organizare, este persoana care răspunde de faptul că există o persoană care nu este vaccinată", a explicat Arafat.
Șeful DSU a spus că pot exista controale din partea autorităţilor, prin sondaj, pentru a verifica dacă participanţii sunt vaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe