|miercuri, octombrie 5, 2022
 • Follow Us!

In Valcea au fost vaccinate până în prezent 54.952 persoane 

vaccin

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19  din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 54.952 persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 88.392, dintre care 76.806 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 3.224 sunt doze de vaccin Moderna și 8.361 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 54.952

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2:33.440

În cursul zilei de ieri, 2.05.2021, au fost vaccinate 699 persoane:

 • 221 persoane (doza nr. 1)
 • 478 persoane (doza nr. 2)

Din cele 221 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:

–      219 doze vaccin Pfizer BioNTech

 • 2 doze vaccin AstraZeneca

Pentru efectuarea celor  478  doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:

–     471 doze vaccin Pfizer BioNTech

–     7  doze vaccin AstraZeneca

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de ieri:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 120 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 18 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani: 84 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 132 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 24 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural):104 doze
 • Centrul de vaccinare din Călimănesști (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 85 doze
 • Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 91 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi: 23 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Lădesti (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești): 6 doze

 

Precizăm că, începând din data de 23.03.2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaționale 20 centre de vaccinare comunitare din județ: șase centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și sala de sport a liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un  centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).

De asemenea, informăm că la Centrul de vaccinare de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea există și un flux de vaccinare pentru populație, iar în cadrul celorlalte centre comunitare din județ sunt patru echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

 

 

 

 

 

Leave a Response