Grupul PES activists Vâlcea a aniversat Ziua Uniunii Europene printre oameni

duminică, 9 mai 2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi sărbătorim Ziua Uniunii Europene. Se cuvine să amintim că la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe francez la vremea aceea, a ținut un discurs în care s-a pomenit pentru prima dată despre o comunitate europeană a statelor, aceea care va fi realizată mai apoi sub numele de Uniunea Europeană. Această dată a fost aleasă ca zi aniversară pentru Uniunea Europeană, în care, începând cu 1 ianuarie 2007, România este membru cu drepturi depline. Aniversând Ziua Europei, ne aniversăm pe noi înșine, ca europeni.

PES activists este o organizație a oamenilor de stânga din Uniunea Europeană, înființată în anul 2007. PES activists România reunește peste 10 000 de membri și este partener al Partidului Social Democrat din România și al Partidului Socialiștilor Europeni, cel care cuprinde partidele social-democrate, socialiste și laburiste din statele membre ale Uniunii Europene.

Grupul PES activists Vâlcea a aniversat Ziua Uniunii Europene printre oameni, în parcul Complexului Nord din municipiului Râmnicu Vâlcea. Le-a oferit trecătorilor prilejul de a-și transmite public opiniile despre semnificația apartenenței României la Uniunea Europeană și despre importanța economică a mult-disputatului Plan Național de Redresare și Reziliență, aflat în sesiune de corectură pe masa guvernului actual. Grupul PES activists Vâlcea a reușit în acest fel să scoată din tiparele acțiunilor formale această aniversare și s-o ridice la nivelul vieții democratice, active. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest eveniment-membri ai organizației Municipale PSD Râmnicu Vâlcea și PES activists Vâlcea, simpatizanți, dar și trecătorilor care au dedicat câteva clipe acestui schimb util de idei.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Alina Lupu

Președinte PES activists Vâlcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe